Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k ochutnání. Stačí přidat zeleninový salát a krásný jarní talíř je na světě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Vmícháme špenát, mírně podlijeme vodou a kráce podusíme. Veškerou tekutinu vyrestujeme, špenát dochutíme solí a částí prolisovaného česneku. Krok 2: Maso opláchneme a jemně umeleme. V míse promícháme se syrovými vejci, jemně nasekanou cibulí a česnekem. Krok 3: Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky zvlhčené mlékem a trochu hladké mouky. Dochutíme solí, mletým pepřem a kmínem, majoránkou a špetkou sladké papriky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Hmotu rozprostřeme na potravinářskou fólii, potřeme špenátem a poklademe vařenými vejci. Pomocí fólie zarolujeme, vytlačíme vzduch a maso přendáme do pekáče. Podlijeme vodou, povrch sekané uhladíme. Krok 5: Pečeme asi 45 minut pod alobalem a pak ještě 20 minut bez alobalu až je povrch zlatohnědý. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 6: Podáváme nakrájené na plátky, s bramborovou kaší a zeleninou.

TIP: Jaká jsou tradiční velikonoční jídla

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkOA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkOA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec hovězí, plec vepřová, vejce, vejce, rohlík, cibule, česnek, špenát listový mražený, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, kmín mletý, majoránka, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu