Velikonoční sekaná

Suroviny 4 porce

250 g vepřového bůčku (tučného)
250 g telecího masa
250 g uzeného bůčku
5-6 žemlí
5-6 vajec
sůl
několik stroužků česneku
muškátový květ (nebo oříšek)
tuk (na vymazání pekáče)
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso uvaříme, hrubě rozsekáme asi jako do jitrnic (rozhodně nemeleme).

  2. Do studeného vývaru z masa namočíme na půl hodiny žemle nakrájené na kostky. Pak dáme do mísy maso, namočené žemle i s polévkou, vejce, sůl, utřený česnek a muškátový květ nebo nastrouhaný oříšek.

  3. Směs má být "hustolitá", tzn. ani hustá, ani řídká, ale musí se lít do pekáče, který předem dobře vymastíme. Pečeme zvolna. Sekaná je dobrá teplá i studená.

Komentáře k receptu Velikonoční sekaná

  • Eliza Eliza

    Přidala jsem navíc čerstvý špenát, protože bez něčeho zeleného si velikonoční nádivku neumím představit.. I když je dlouho po Velikononocích, podobný druh sekané nám chutná v každé roční době...stačí, když zbyde bílé pečivo...;-):-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ještě tak, aby bylo to telecí, jinak super:-p

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    Trochu moc tučné, tolik bůčku...:-( To ani to telátko nezachrání....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept zní chutně:-p+:yes:jen bych místo telecího masa použila nějaké levnější;-)tady do sekané se mi taková kvalitka zdá být zbytečná:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: velikonoční sekaná velikonoční sekaná recept nejlepší velikonoční sekaná recept na velikonoční sekanou recepty velikonocni sekana velikonoční sekaná recepty recept velikonocni sekana recept na velikonocni sekanici velikonoční sekanice - recept velikonocni sekanice sekaná velikonoční velikonocnisekana recept na sekanici recepty na velikonocni sekanou velokonoční sekaná velikonoce sekaná velikonocni sekana velikoniční sekaná velikonční sekaná velikonoční vaření