Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z ricotty

Jemná a lahodná pomazánka z ricotty a brynzy, s kedlubnou, ředkví a paprikou, je hotová během chvíle a poslouží tak jako rychlá svačinka nebo nenáročná večeře. Hotovou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla (můžeme ji i nakrájet na velmi malé kousky). Krok 2: V misce promícháme ricottu (dá se nahradit tvarohem ve vaničce, ale ricotta má jemnější a lahodnější chuť) s brynzou. Přilijeme trochu smetany nebo mléka, aby směs nebyla příliš hustá. Pak vmícháme jarní cibulku a zeleninu. Krok 3: Pomazánku podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Mažeme na krajíčky cornbagety a zdobíme petrželí.

TIP: Jak využít ricottu v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z ricotty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY51Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z ricotty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY51Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, paprika čerstvá žlutá, ředkev, cibulka jarní, sýr ricotta, brynza, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, nať petrželová

Přidat fotografie receptu