Chřestová hnízda
Sezóna chřestu je zde a je velmi krátká, tudíž je třeba si tuto výtečnou zeleninu vychutnat plnými doušky. Z bílého chřestu můžeme připravit chřestová hnízda, zapečené v troubě se šunkou a sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Chřest oloupeme a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Po uvaření necháme chřest okapat.
Krok 2: Polovinu chřestu spolu se šunkou nakrájíme na malé nudličky, vmícháme Lučinu, osolíme, přidáme kousky červené papriky a tymián.
Krok 3: Zapékací mísu vymažeme máslem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Plátky sýra naplníme směsí, proložíme zbylými výhonky chřestu, zabalíme, vložíme do zapékací misky proložíme plátky másla a chvíli zapečeme, zhruba 10-15 minut. Podáváme horké na salátu.
Zveřejněno 17. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestová hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x487
Moje poznámka
Chřestová hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x487
Nejnovější recepty
Lotus cupcakes
Přidáno před 2 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 4 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 10 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 11 hodinami
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 11 hodinami
Mléčný řez
Tajemnost před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 12 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 12 hodinami
TRIO-buřt-brambor guláš
Conta před 12 hodinami
Hruškový kompot
sakal13 před 12 hodinami
Suroviny:
chřest bíly,
sůl,
šunka,
lučina,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
sýr plátkový,
máslo,
salát hlávkový
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.