Hovězí loirských lodníků

Suroviny

800 g hovězích bifteků (nebo zadního)
1,5 kg cibule
80 g másla
sůl
pepř
5 kyselých okurek
100 ml vody
ocet (balsamico)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vrstvu jí položíme do silného litinového hrnce.
    Na cibuli rozložíme silnější plátky osoleného a opepřeného masa.

  2. Tato dvě vrstvy ještě zopakujeme - na maso přijde opět cibule, na ni další maso a končíme cibulí.
    Zalijeme vodou, přidáme větší polovinu másla, hrnec zakryjeme a dáme na vařič pomalu dusit - aspoň 3 hodiny.

  3. Pak ochutíme balsamicovým octem, přidáme ještě zbytek másla a na kostičky nakrájené okurky.
    Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Recept z knihy Francouzská kuchyně, malinko upravený. Určitě by se hodil pro pomalý hrnec.

Komentáře k receptu Hovězí loirských lodníků

  • maiva maiva

    Parádní recept, jednoduché a určitě výborné chuti:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Mňam :yes::yes:

    Odpovědět

  • R.Rose R.Rose

    hmm... tohle bych viděla jako ideální pro noční pečení <3

    Odpovědět

  • zizala zizala(moderátorka)

    V jednoduchosti je krása i chuť <3:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maris: dostala jsem ji letos od kamarádky - už starou, vypadávají z ní listy, ale pořád dobrá. Autorka píše, že spousta receptů pochází z až středověké kuchyně, tenhle byl jeden z nich;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Asi máme stejnou kuchařku;-):-). Lodníci věděli, jak uvařit jednoduše a při tom výborně<3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bifteky loirských lodníků biftek loirských lodníků hovězí podle lodníků bifteky loiarskych lodniku biftek lodníkú hovězí zadní recepty hovězí rose biftek lodník