Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na poutích či trzích už jste možná viděli stánek s dobrotou zvanou churros. Kde se smaží churros, tam se šíří krásná sladká vůně, které odolá jen málokdo. Zkuste si churros připravit i vy doma, není to tak těžké.

Churros, tedy silnější dlouhé sladké tyčinky obalené v cukru, jsou vyrobené z odpalovaného těsta. Toto těsto je po usmažení vláčné a jen několik churros vás dokáže příjemně zasytit. Zkuste si churros připravit doma podle videonávodu.

Návod na domácí churros

Nejprve je potřeba připravit odpalované těsto, které potom smažíme.

  1. Z mléka, cukru, soli, másla a mouky (množství je uvedeno zde) si podle návodu připravte odpalované těsto.
  2. Poté těsto přendejte do mísy a do zchladlého těsta zašlehejte vejce.
  3. Pomocí sáčku vytvarujte churros a osmažte je v horkém oleji dozlatova.
  4. Nakonec je obalte ve skořicovém cukru. Kdo chce, může hotové churros namáčet v rozpuštěné čokoládě.

Churros jsou výborné i jen tak, bez cukru i bez čokolády.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více