Čalamáda ze zelí a paprik

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

2 a 1/2 kg bílého zelí
1 kg paprik
2 cibule
Nálev:
2 l vody
500 g krystalového cukru
2 dl oleje
2 dl octa
1 balíček přípravku Deko
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka a vše v míse promícháme.

  2. Napěchujeme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, který jsme ještě před přípravou svařili.

  3. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 15 minut při teplotě 85°C

Poznámka

Čalamádu uchováme na chladném a temném místě. Necháme uležet, nejlépe nějaký měsíc, pak můžeme konzumovat :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 704 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda ze zelí a paprik

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čalamáda z paprik čalamáda calamada ze zeli čalamáda recept houbova calamada zeleninová čalamáda recept paprikova čalamáda recept papriky se zelim čalamáda zelí a plněné papriky čalamáda s houbami čalamáda ze zelí a paprik čalamáda se zelím čalamáda ze zelí bez deka calamada ze zeli a papriky čalamáda se zelím sladkokysely nálev čalamáda ze zelím paprikou cibuli nálev do čalamády ze na zelí calamada ze zelí bez cukru houbová čalamáda recept recept zeleninova calamada z houbami

Zapomněl/a jsem heslo