Velká holubka
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná díky mixu barevných paprik.
Postup přípravy
Krok 1: Z celé hlávky zelí vyřízneme košťál. Hlávku vložíme do vařící vody, po minutě ji vyndáme a ihned vložíme do studené vody. Snažíme se oddělit jednotlivé listy (1-2 kusy). Opět vložíme na chvilku do vařící vody a vše opakujeme, dokud nezískáme potřebné množství listů. Poté u listů seřízneme na středu vysoké řapíky.
Krok 2: K masu přidáme vejce, rýži, na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, nastrouhanou mrkev, pažitku, protlak, nasekané odřezky listů, sůl, pepř, provensálské bylinky a dobře zamícháme.
Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme vařenými listy. Prostor vyplníme nádivkou a přesahující listy přeložíme přes vrch nádivky.
Krok 4: Srnčí hřbet vložíme do pekáče, do kterého nalijeme vodu, která by měla sahat asi do poloviny výšky srnčího hřbetu. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a vaříme 60 minut.
Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekaná rajčata, rajčatové pyré, na proužky nakrájené papriky, sůl, pepř, tymián a podle chuti cukr. Vše asi 20 minut podusíme.
Krok 6: Holubku vyklopíme z formy, dáme na plochou mísu a přelijeme horkým pyré.
Zveřejněno 30. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Moje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Nejnovější recepty
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno před 11 hodinami
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 23 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno 29. 7. 2025 13:01:03
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno 29. 7. 2025 06:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 2 hodinami
Sušenkový koláč
Jirka55221 před 2 hodinami
Bleskový kefírový koláč s ovocem
Eri86 před 3 hodinami
Kynutý makový závin
Jara24 před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Vavrofka před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
jitka.spackova před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jara24 před 4 hodinami
Mleté lasagne/lazaně
LenuleJ. před 5 hodinami
Jablečná hrnková bábovka
Marceval před 5 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Iliis před 5 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
maso vepřové mleté,
rýže,
slanina,
vejce,
mrkev,
cibule,
pažitka,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
tymián,
cukr,
rajče loupané,
pyré rajčatové,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
olej
Komentáře (1)