Velká holubka
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná díky mixu barevných paprik.
Postup přípravy
Krok 1: Z celé hlávky zelí vyřízneme košťál. Hlávku vložíme do vařící vody, po minutě ji vyndáme a ihned vložíme do studené vody. Snažíme se oddělit jednotlivé listy (1-2 kusy). Opět vložíme na chvilku do vařící vody a vše opakujeme, dokud nezískáme potřebné množství listů. Poté u listů seřízneme na středu vysoké řapíky.
Krok 2: K masu přidáme vejce, rýži, na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, nastrouhanou mrkev, pažitku, protlak, nasekané odřezky listů, sůl, pepř, provensálské bylinky a dobře zamícháme.
Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme vařenými listy. Prostor vyplníme nádivkou a přesahující listy přeložíme přes vrch nádivky.
Krok 4: Srnčí hřbet vložíme do pekáče, do kterého nalijeme vodu, která by měla sahat asi do poloviny výšky srnčího hřbetu. Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a vaříme 60 minut.
Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekaná rajčata, rajčatové pyré, na proužky nakrájené papriky, sůl, pepř, tymián a podle chuti cukr. Vše asi 20 minut podusíme.
Krok 6: Holubku vyklopíme z formy, dáme na plochou mísu a přelijeme horkým pyré.
Zveřejněno 30. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Moje poznámka
Velká holubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkPwq
Nejnovější recepty
Jemný špendlíkový koláč
Přidáno před 6 minutami
Lečo podle Jožky Černého
Přidáno před 2 hodinami
Borlotti fazole se zeleninou v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Losos na smetaně s cuketou podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Cottage sendvič
Přidáno před 6 hodinami
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
Ajisek před 4 minutami
Celerová polévka s uzeným masem
Fitulka před 13 minutami
Cuketove lasagne
vranova.dasa před 17 minutami
Koláč s ovocem a tvarohem
Miri O7 před 42 minutami
Perník s rybízem
EmaKa před 1 hodinou
Zbojnický guláš
Slavista62 před 4 hodinami
Malinové řezy
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Niconihax před 5 hodinami
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou
Mamma před 6 hodinami
Letní zeleninová polévka s fazolkami
PavelLajcok před 8 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
maso vepřové mleté,
rýže,
slanina,
vejce,
mrkev,
cibule,
pažitka,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
tymián,
cukr,
rajče loupané,
pyré rajčatové,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
olej
Komentáře (1)