Jahůdkové řezy

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 23 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
6 lžic moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaového prášku
špetka prášku do pečiva
Krém:
1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce moučkového cukru
Na posypání:
50 g čokolády
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).

  3. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.

  4. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.

  5. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 408 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahůdkové řezy

  • Mafia Mafia

    Pajaja: Dnes ho opět dělám. Používám svoje osvědčené těsto na řezy, upeču dva piškoty na největším plechu, dám na sebe a promažu rybízovou marmeládou, nahoru krém a nejčastěji zdobím grankem a čerstvou jahodou. Děkuji Fokuska za tento recept, velmi se osvědčil a všem chutná. <3 :-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Jak dlouho asi péct při těch 200 stupních? :-)

    Odpovědět

  • prudentgirl prudentgirl

    Je to fakt mňamka=)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak jsem včera opravdu vyzkoušela, řezy byly vynikající, opravdu. Jen. . . poznámka, že se má použít ten největší plech, no nevím. Těsto bylo o málo vyšší než jaké používám na roládu, takže kdybych to zamotala jako roládu, bylo by to lepší. Příště udělám tedy buď jako roládu, nebo použiji své osvědčené těsto, které používám jako piškotový podklad na řezy. Ale krém byl skvělý. :-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Už před časem jsem si tyto řezy uložila do oblíbených a dnes jdu na ně, švagrová má zítra narozeniny, takže. . . Vypadají moc chutně a nijak složitě. Děkuji za inspiraci;-):yes: +25

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska(autorka receptu)

    Holky, opravdu vezmu jen slitou šťávu z toho kompotu a v ní rozmíchám ten pud.prášek a uvařím!! Ne s mlékem, ale s tou šťávou svařím. V tom kompotu je méně jak 0,5l šťávy. Vznikne mě hustý rosol, nechám vychladit a už pak podle receptu zašlehám. Dělávám to léta a vždy mě to ztuhlo!:-O

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Blanko, já je nedělala, ale zdá se mi ta plechovka (410g)moc velká na jeden pudink a jedno máslo. Podle mě to dělá ta šťáva, co je v ovoci. Z čerstvého by Ti to stuhlo. Snad se ozve Fokuska;-). Já na krémy používám pravé máslo (stolní máslo),krásně ztuhne.
    Sice nepíšeš nic o ovoci, ale snad myslíš tento krém. Jinak pudink uvařit raději s menším množstvím mléka-je pěkně tuhý a vychládlý po částech přidávat k vyšlehanému máslu s cukrem. Vždycky po přidání pudinku zašlehat a nakonec šlehat, co to pujde, krém bude krásně bílý, potom drží sám o sobě tvar. Ale máslo musíš mít spíš tužší-vychlazené, než jak bláto(obzvlášť v létě), to bys tak nevyšlehala a mohl by se Ti krém i lehce srazit.

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23(neregistrovaný)

    Ahojky, mě by zajímalo jak děláte to že krém ztuhne, já mom problém s tím že když smícám puding s máslem, a dám na buchtu tak mi neztuhne. Nevím jestli dávám máslo ve špatné fázi ale už jsem z toho nešťastná. Děkuji

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dnes jsem je udělala a fakt se moc zadařilo-super:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tyto řezy jsou báječné, :yes::-pjen malou vadu mají :-//že se přes monitor nepodávají ;-):-)+ 17. bodík

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Už mám v oblíbených a určitě vyzkouším:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jo, tak na sladký já mám slabost...bohužel :-( Bodík letí ;-):yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    :-Kbodík:yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Zítra vyzkouším,právě tu brouzdám čím klukům pohladit bříška,a tento receptík se mi moc zamlouvá.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Řeza vypadají půvabně a chutně, já bych je nikdy tak pěkně nenakrájela... I přesto ukládám - podle fotky jsem zprvu usoudila, že tam budou ořechy, tudíž nic pro nás alergické, ale vidím, že ne...:yes::-)
    Už za ty fotografie musím poslat bod...:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řezy s rosolem luxusní jahodové řezy řezy s s rosolem řezy z s rosolem jahodové řezy s rosolem pudinkový krém špatně ztuhlý reza.cz jahody recept řezy fotografie jahodové řezy se sněhem l 410 leta do jahůdkový koláč luxusni jahodovy řez recepty jak se dělá rosol na řezy rezy s rosolem osvědčené testo na rezy rezy z rosolem jahody rez z kompotu rezy s rosolem s pudinkem jahudkove kompoty zakusek s rosolem