Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák bez smažení

Chcete si pochutnat na obalovaném květáku, ale bez smažení a zbytečného tuku? Vyzkoušejte variantu pečenou v troubě! Květák v jemném těstíčku obalený v kukuřičné strouhance je krásně křupavý, lehký a přitom stejně chutný jako z pánve.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 2: Plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Květák rozdělíme na menší kusy a ve vroucí osolené vodě vaříme 5-7 minut. Krok 4: Necháme lehce zchladnout a následně namáčíme v těstíčku, které jsme umíchali z mouky, vody a koření. Krok 5: Květák v těstíčku poté obalíme v kukuřičné strouhance. Krok 6: Lehce stříkneme olejem ve spreji a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 20-25 minut.

TIP: Jak rychle obalit květák

Zveřejněno 2. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Oy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Oy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, mouka špaldová hrubá, voda, koření grilovací, sůl, pepř mletý, strouhanka kukuřičná, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu