Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Smažený květák je oblíbeným zeleninovým jídlem. Výborně chutná s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. Jenže balení květáku, zvlášť pokud máme početnou rodinu, je docela zdlouhavé. Poradíme, jak ho urychlit.
Květák před smažením v trojobalu rozdělujeme na menší nebo větší růžičky. Ty menší jsou často lákavější a chutnější, jenže jejich obalování je pracnější a jde pomalu.
Jak obalování zrychlit
Připravíme si dva pevné sáčky - do jednoho dáme strouhanku, do druhého hladkou mouku. Každý květák (nebo to, co zrovna připravujeme na smažení, třeba žampiony) do sáčku vhodíme, protřepeme a přendáme. Můžeme pracovat po několika kusech. Jde to velmi rychle. Řízky jsou dobře obalené a my nejsme umatlaní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Komentáře
10. 8. 2023 00:18
11. 5. 2023 20:51