

Perníčky velikonoční
Suroviny 80 ks střední tvar
- 1100 g hladké mouky
- 450 g cukr moučka
- 320 g medu
- 6 vajec
- 4 lžíce sádla (rozpuštěného)
- 3 lžičky sody (15 g)
- 3 lžíce perníkového koření
- Poleva:
- 1 bílek
- 150 g cukr moučka
- potravinářská barva
Postup přípravy receptu
Mouku s cukrem prosejeme do mísy, přidáme sodu, koření a dobře promícháme. Do směsi přidáme med, vychladlé sádlo, rozšlehaná vajíčka a vypracujeme těsto. Dáme do mikroténového sáčku a necháme 1-2dny uležet. Těsto po částech rozválíme, vykrajujeme tvary a na 200°C upečeme do zčervenání. Po upečení klademe na rovnou plochu a potíráme rozšlehaným vejcem. Druhý den zdobíme bílkovou polevou.
Poleva: Cukr ušleháme s bílkem dohusta. Pokud je poleva řídká přidáme trochu prosátého cukru-jen zamíchat. Barevnou polevu obarvíme potravinářskými barvami.
Poznámka od kuchařky
Zroj - časopis Rady a nápady.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníčky velikonoční
-
musí se nechat nějakou dobu uležet???
-
nadherný jsi šikulka
+bodík
-
Tohle je nádhera, ale já by jsem na takovou krásu neměla trpělivost 100 bodíku, kdyby to šlo
-
Všem díky za bodíky a chválu "mého díla"
-
Evi, perníčky máš opravdu moc pěkný-jsi šikovná
a já ti dávám s chutí 12.boda
-
-
hezoučké
+9
-
+7
-
Tak to budou mít koledníci krásnou výslužku. +6
-
Děkuji za pochvalu a bodíky
-
jsou nááádherné a jak musí být dobréééé mňam, dávám bod :)
-
-
krásné
-
Máš je krásně ozdobené
-
Jůůů...to je ale nádhera....to už zavání jarem
...dávám bodík