Obyčejný chlebík

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 24 názorů

Suroviny

dvoudenní kvásek (ze 300 ml vody)
150 ml teplé vody
3 lžičky drceného kmínu
2,5 rovných lžiček soli
650-670 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout.
    Pak znovu propracujeme, uděláme bochník, necháme vykynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

    (Pekla jsem na horkovzduch + spodní pečení, asi 35-40min na 200°C, kastrůlek s vodou do trouby nedávám.)

Poznámka

Je možné dělat chlebíky najednou dva - ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.

Recept na dvoudenní kvásek :

http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Obyčejný chlebík

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: :-8 děkuju!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nakrojený - ochutnaný. Skvelý.:yes: Chuť absolutne vyhovujúca. Vyskúšala som viacero chlebíkov, v blízkej dobe budem piecť asi tento.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ahoj Cat! Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry - mrkni foto. Miesila som ručne a cesto kyslo nádherne rýchlo. Povrch som potrela len vodou, tak sa neleskne ako tvoj. Som ním nadšená, teším sa, až ho nakrojím - vyrobila som k nemu na večeru dve pomazánky. (Manžel obzerá hlavne tie "vyvreliny" ;-).)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kiki: trochu otázce nerozumím....chceš měkkou kůrku nebo naopak křupavou? Takhle potřený a pečený má kůrku křupavou. Pokud chceš, vejce vynechej a potírej vodou, solit ji nemusíš.

    Odpovědět

  • Kiki Kiki(neregistrovaný)

    Chtěla bych septat, zda se vůbec chlebík nepotírá vodou se solí? Bude kůrka měkká?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, krásnej chlebíček a ten já taky vyzkouším, vypadá móc jedle, prostě ho máš pěkný, ale u tebe je to tak vždycky pekařko naše:yes::-) Dávám ti 16.bod:yes:

    Odpovědět

  • Shayma Shayma

    cathleen:dobrá,koupím ji tedy co nejdřív;-)...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Shayma: Simčo, na kvásek nebo jeho náhražku by opravdu měla být žitná mouka. Proč se ptáš? Nemáš ji koupenou? Žitná mouka v chlebu je opravdu důležitá - velice mu zlepšuje chuť i trvanlivost a chlebík s ní není tak suchý a ani se tak nedrobí, jako chleba pouze z pšeničné mouky;-)

    Odpovědět

  • Shayma Shayma

    cathleen:Děkuji za radu, ještě bych se ale chtěla zeptat, jestli na kvásek musí být opravdu žitná mouka, nešlo by místo ní použít normální pšeničnou? ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Shayma: ahoj Simčo, dvoudenní (nepravý) kvásek je rozepsaný tady http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva... Mrkni na to a písni, jestli je všechno jasné, nebo třebuješ něco upřesnit. Ráda odpovím;-)

    Odpovědět

  • Shayma Shayma

    Dobrý den, měla bych malou nejasnost ohledně toho kvásku, mohla byste ho prosím trochu víc upřesnit (rozepsat)? ;-) Děkuji

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Obyčejný, ale přímo k sežrání!:-p;-) Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Děkuji,teď už se to musí dokonale povést:yes::-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-8Děkuju všem za veliké pochvaly! Podrobnosti o pečení písnu k receptu;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jej, teď čtu, že nejsem sama, kdo si to myslí :-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nepravý kvásek dvoudenní (nepravý kvásek) dvoudenní nepravý kvásek dvoudenní kvásek marcipán obyčejný chlebík z kvásku dvoudenní (nepravý) kvásek recept na ukrajinský chleba obycejny chleba obycejny chleba na plechu postup u kváskového chlebíku recept na obyčejný marcipán

Zapomněl/a jsem heslo