

Jáhlová polévka
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 kostka droždí
- 2 hrsti kořenové zeleniny
- špetka soli
- masox
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst jáhel
- jarní bylinky
Postup přípravy receptu
Na oleji si orestujeme droždí a na kousky nakrájenou zeleninu.
Zalejeme vodou, přidáme nakrájený česnek, sůl, pepř a jáhly. Vaříme do změknutí.
Nakonec přidáme bylinky.
Mohou se přidat i brambory, které zbyly od oběda, hrášek, kukuřice, vše, co má každý z nás rád.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Pošli recept paní Lucie Waloszková
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhlová polévka
-
Připomíná mi to drožďovou polévku,jen místo ovesných vloček jsou použity jáhly.Určitě vyzkouším.
-
Holky, jáhly jsem koupila poprvé v životě kvůli téhle polévce, takže o nich nic víc nevím, než co jsem se dozvěděla tady. Polévka měka super chuť, já jen teda ochutnala po dovaření. To droždí udělá svoje. Jinak děkuji Jaruš za informace o jáhlách, to jsem vůbec nevěděla
. A díky za bodíky.
-
Janka díky za receptík
Je super
Máš bodík +
-
Jáhly obsahují poměrně dost tuku proti jiným obilovinám, jsou náchylnější k žluknutí. Z toho důvodu by se neměly skladovat dlouho a když už, tak v chladnu. Jelikož těžko odhadnete, jak dlouho a za jakých podmínek byly vámi zakoupené jáhly skladované, doporučuje se je před použitím spařit a to dokonce raději 2-3x.
-
Gábi - já jáhly spařuji - dělám tak jak jahelník, tak jáhlové knedlíčky do polévky
-
Jen se chci zepta, jeslti se nemají jáhly před použitím spařit horkou vodou, aby nemyly nahořklé
Někde jsem to četla, ale zatím jsem s nimi nevařila
-
Jani polévka to je grunt...říkala už moje prababička
4.bodík
-
Bibinka je skvělá, fakt. To droždí ji vlastně zahustí
-
Jani, bezva, tu jsem ještě nedělala a v mé sbírce jí nemám a drožďovky já ráda, tak vyzkouším a dávám ti 2.bodíka
-
Polívčičky mi nikdo nechce vařit, a tato podle ingrediencí a fotečky vypadá moooc dobře
+1
-
Přidávám podobný recept, ale obě polévky se liší.