Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky z mikrovlnky

Asi nikdo z nás si nedovede představit posezení u filmu bez křupavého pohoštění v podobě snad všemi milovaných brambůrek. Bez větší námahy si můžete zlatavé slané brambůrky připravit i za pomoci mikrovlnné trouby v pohodlí vašeho domova.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliska123jidlo

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min Doba tepelné úpravy se liší podle tloušťky plátku.

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava, Doba tepelné úpravy se liší podle tloušťky plátku.)

Suroviny pro 1 porce

1 porce = 1 miska

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a oloupeme. Pak je nakrájíme na plátky o tloušťce 2-3 mm (čím tenčí, tím lepší). Krok 2: Nakrájené plátky brambor vyskládáme na talíř vyložený pečicím papírem. Plátky potřeme olejem a posolíme. Krok 3: Talíř dáme do mikrovlnné trouby, kterou nastavíme na nejvyšší výkon, a zapneme zhruba na 4 a půl minuty. Krok 4: První várku brambůrků sledujeme a čas upravíme dle potřeby tak, aby brambůrky byly křupavé a zlatavé (čas se může lišit podle tloušťky jednotlivých plátků). Krok 5: Celý proces opakujeme, dokud neupečeme všechny nakrájené plátky. Krok 6: Podle chuti můžeme hotové brambůrky přisolit.

TIP: Zeleninové chipsy - návod

Zveřejněno 10. 8. 2025

Poznámka autora Eliska123jidlo

Při vyndávání talíře z mikrovlnné trouby dáváme pozor, je hodně horký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQvO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nakrájené plátky brambor je dobré nechat chvíli namočené ve studené vodě, aby se z nich odplavil škrob. Pak je nutné je dobře osušit. Budou rychleji upečené a víc křupavé.

Suroviny:
brambory, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu