Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka je krémová a jemně pikantní, perfektní na čerstvý chléb nebo bagetu. Spojení hermelínu, šunky a pažitky doplněné majonézou a zakysanou smetanou vytvoří lahodnou chuť, která se hodí pro spoustu různých příležitostí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby chlazení

15 min (15 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme na nudličky. Hermelín nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V misce promícháme majonézu a zakysanou smetanu. Přidáme šunku, cibuli a hermelín. Promícháme, dochutíme solí, bílým pepřem a nasekanou pažitkou. Krok 3: Pomazánku necháme odležet v chladničce. Krok 4: Po vychlazení podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.

TIP: Hermelínový salát podle ČSN - praktické rady a tipy

Zveřejněno 3. 9. 2025

Poznámka autora past1978

Pomazánku můžeme použít i na chlebíčky, chuťovky a jednohubky podávané k vínu a pivu. Hodí se také jako náplň do vydlabaných rajčat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqPW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, cibule, šunka, majonéza, smetana zakysaná, pažitka, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu