Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice s bylinkami

Šťavnatá vepřová krkovice pomalu pečená s cibulí, česnekem a voňavými bylinkami je klasika české kuchyně. Hodí se ke špenátu a domácím nokům, takže vznikne vydatný a voňavý oběd pro celou rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nasekáme. Krok 2: Vepřovou krkovici potřeme česnekem, posypeme kmínem a mletým pepřem. Krok 3: Do kastrolu nasypeme nasekanou cibuli, vložíme krkovici a posypeme nasekanými bylinkami. Mírně podlijeme horkou vodou a zakryjeme poklicí. Krok 4: Krkovici vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut. Pak poklici odstraníme a pečeme dál, až maso dostane na povrchu pěknou barvu. Během pečení krkovici obracíme dle potřeby a podléváme vodou. Krok 5: Měkké maso nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.Přelijeme výpekem a ozdobíme snítkami bylinek. Jako příloha je vhodný dušený špenát a bramborové noky.

TIP: Co udělat z vepřové krkovice?

Zveřejněno 18. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2R6g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2R6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, tymián, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu