Krkovice na bylinkách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 6 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

6 plátků krkovice – 2,5 cm silné
rozmarýn
tymián
šalvěj
oregano
olivový olej
hrubozrnná sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši.

  2. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet, nejméně na 12 hodin. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa.

  3. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut). Po opečení vložíme maso do alobalu, dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut.

  4. Následně rozbalíme, ale velmi opatrně, neboť maso pustí hodně šťávy. Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 445 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice na bylinkách

Tématické fráze: krkovice na bylinkách veprove maso na bylinkach grilovaná krkovička na bylinkách vepř. krkovice grilovaná krkovice na bylinkách naložení krkovice na grilování bylinky na krkovici vepř.krkovice grilovaná krkovice bylinky naložené maso v bylinkách krkovice bylinky na grilování krkovičky maso na bylinkách bylinky na vepřové maso vepř krkovice maso naložené v bylinkách krkovice bylinky steak z krkovice video krkovice na bilinkách grilování krkovice

Zapomněl/a jsem heslo