Krkovice na bylinkách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut + naložení masa 6 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

6 plátků krkovice – 2,5 cm silné
rozmarýn
tymián
šalvěj
oregano
olivový olej
hrubozrnná sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši.

  2. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet, nejméně na 12 hodin. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa.

  3. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut). Po opečení vložíme maso do alobalu, dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut.

  4. Následně rozbalíme, ale velmi opatrně, neboť maso pustí hodně šťávy. Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 445 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice na bylinkách

Tématické fráze: krkovice na bylinkách krkovice veprove maso na bylinkach grilovaná krkovička na bylinkách vepř. krkovice grilovaná krkovice na bylinkách naložení krkovice na grilování bylinky na krkovici vepř.krkovice grilovaná krkovice bylinky naložené maso v bylinkách bylinky na grilování krkovičky maso na bylinkách bylinky na vepřové maso vepř krkovice maso naložené v bylinkách krkovice bylinky steak z krkovice video krkovice na bilinkách grilování krkovice

Zapomněl/a jsem heslo