Vepřová krkovice na pivě

Suroviny

400 g plátků vepřové krkovice
400 g vepřové kýty
1 větší cibule
Na marinádu :
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
150 - 200 ml světlého piva
špetka uzené červené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).

  2. Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).

  3. Před dopečením dáme maso dopéci na program "oboustranný gril" na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.

  4. Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Když je maso téměř měkké, můžeme přidat k sosíku i pár plátků cukety a pěkně sosík z masa ochutíme. Nezahušťujeme.

Komentáře k receptu Vepřová krkovice na pivě

Tématické fráze: vepřova krkovice veprová krkovice recepty vepřová krkovička na pivu krkovice na pive vepřová krkovička recepty z veprove krkovice krkovice na pivu vepřova krkovička na pivě krkovička na pivu recept veprova krkovice recept veprova krkovička recepty recepty z krkovice recepty na veprovou krkovici krkovicka na pive krkovička na pivu vepřové na pivu recept na vepřovou krkovici krkovice nakládaná vepřová krkovice recept na vepřovou krkovičku