Vepřová krkovice na pivě

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

400 g plátků vepřové krkovice
400 g vepřové kýty
1 větší cibule
Na marinádu :
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
150 - 200 ml světlého piva
špetka uzené červené papriky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).

  2. Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).

  3. Před dopečením dáme maso dopéci na program "oboustranný gril" na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.

  4. Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.

Poznámka

Když je maso téměř měkké, můžeme přidat k sosíku i pár plátků cukety a pěkně sosík z masa ochutíme. Nezahušťujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice na pivě

Tématické fráze: veprová krkovice recepty vepřová krkovička na pivu krkovice na pive vepřova krkovička na pivě vepřova krkovice vepřová krkovička krkovice na pivu krkovička na pivu recept nakládaná vepřová krkovice recepty na veprovou krkovici veprova krkovička recepty recepty z veprove krkovice krkovička na pivě recept krkovička na pivu veprova krkovice recept vepřové na pivu recepty na krkovicku na pivu recept na vepřovou krkovici recepty z krkovice krkovička recepty

Zapomněl/a jsem heslo