Vepřová krkovice na pivě

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

400 g plátků vepřové krkovice
400 g vepřové kýty
1 větší cibule
Na marinádu :
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
150 - 200 ml světlého piva
špetka uzené červené papriky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).

  2. Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).

  3. Před dopečením dáme maso dopéci na program "oboustranný gril" na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.

  4. Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.

Poznámka

Když je maso téměř měkké, můžeme přidat k sosíku i pár plátků cukety a pěkně sosík z masa ochutíme. Nezahušťujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice na pivě

Tématické fráze: veprová krkovice recepty vepřová krkovička na pivu krkovice na pive vepřova krkovice vepřova krkovička na pivě krkovička na pivu recept vepřová krkovička krkovice na pivu recepty na veprovou krkovici nakládaná vepřová krkovice veprova krkovička recepty veprova krkovice recept recepty z veprove krkovice krkovička na pivě recept recepty z krkovice krkovička na pivu krkovicka na pive recept na vepřovou krkovici vepřové na pivu recept na vepřovou krkovičku

Zapomněl/a jsem heslo