
Domácí sušená rajčata TOP
Recept ještě nebyl hodnocenUschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 716 kJ / 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 6,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidat 2 lžíce cukru, míchat, nechat zkaramelizovat. Přidat nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky. Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek…
Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme a dáme vařit na cca 8-10 minut. Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotku přepůlíme.Předvařené brambory podle velikosti…
Kuře očistíme, nasolíme (i uvnitř), okořeníme a posadíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky na drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, bylinky a nakrájené,…
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a jednoduše upečeme, díky tomu zůstane…
Tentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny, která restováním nebo pečením ze sebe vydá všechno to nejlepší. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne harmonie…
Máme tu podzim, sezónu dýní, a tak je na čase oprášit recepty. Tentokrát připravíme jednoduchou přílohu. S brambory pečená dýně, nejlépe hokkaido, příjemně voní po…
Trhací chlebík bývá málokdy jen obyčejnou přílohou. Je to sice pečivo nazvané chleba, ale vlastně jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené česnekovým máslem s…
Venku není příliš hezké počasí, prší a je chladno. Připravíme si pohodový program, například s rodinou u filmu, a uvaříme jídlo, které nám nezabere moc času. Můžeme…
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek si rozmačkáme.Do hrnce dáme sádlo a na kostky nakrájený špek, necháme zvolna…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče.Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí…
Sezóna grilování ještě zdaleka nekončí, ale většina z nás už je masem přejedená. Mezi takové rychlejší svačinky patří měkký, smetanový a lahodný hermelín. Podívejte se,…
Kuřecí maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na filety. Připravíme misku a do ní dáme nakrájené filety, naplníme misku studenou vodou tak, aby byly filety ponořené. Postupně…
Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky. Maso osolíme, posypeme mletým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí.Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a…
Nakrájenou slaninu nechám opéct na oleji. Syrový květák a brokolici rozebereme na malé růžičky. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Do pekáčku dáme slaninu, zeleninu…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce. Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Prsa nakrájíme na malé řízečky. Osolíme je a posypeme kořením. Rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme, ale krátce, jen co zbělá a zatáhne se.Oloupané brambory a rajčata…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30