Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okoun nilský na česnekovém másle

Filety z okouna nilského na česnekovém másle jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který voní po čerstvých bylinkách. Jemné rybí maso podáváme s restovanými brambory s jarní cibulkou. Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto vyváženého oběda.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na jednotlivé porce a ty osolíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme. Krok 3: V hrnci ve vroucí osolené vodě vaříme plátky brambor do změknutí. Po uvaření brambory scedíme. Krok 4: V pánvičce rozpustíme máslo. Přidáme olej, česnek a vložíme kousky okouna. Rybu smažíme z každé strany asi 5 až 7 minut. Po usmažení rybu vyjmeme a uchováváme v teple. Krok 5: Brambory vložíme do pánvičky s vysmahnutým česnekovým máslem. Přidáme jarní cibulku a petrželku. Krok 6: Vše promícháme, prohřejeme a podáváme společně s rybou. Ozdobíme měsíčky limetky.

TIP: Ryby - jak s nimi pracovat a podle čeho vybírat

Zveřejněno 30. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Okoun nilský na česnekovém másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6WZy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Okoun nilský na česnekovém másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6WZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
okoun nilský, máslo, olej olivový, česnek, brambory, cibulka jarní, petrželka hladkolistá, sůl

Přidat fotografie receptu