Nilský okoun „MALAYSIA“

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + 2 hodiny naložení 2 porce Ryby 2 názory

Suroviny

200 g nilského okouna (filety)
sůl
citron
máslo
sáček mražené zeleniny Malaysia (Findus)
sáček mražených ochucených brambor Country
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna nakrájíme na porce cca 5 x 5 cm, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

  2. Do pánve dáme olej a po jeho rozpálení vložíme mražené předsmažené brambory s příchutí koření Country (tzv. americké brambory). Po osmažení brambor do ochuceného oleje od koření z brambor vkládáme na menší kousky nakrájeného okouna.

  3. Osmaženou rybu odložíme na ubrousek, aby ji „opustil“ přebytečný tuk.

  4. V kastrolku si na oříšku másla orestujeme zeleninou směs Malaysia, kterou lehce osolíme a opepříme.

  5. Na talíř si dáme na skus připravenou zeleninovou směs, na kterou pokládáme opečenou rybu, která získala díky koření z oleje po osmažených bramborách velmi lahodnou chuť.

  6. Příloha opečené americké brambory s kořením Country.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nilský okoun „MALAYSIA“

Tématické fráze: okoun nilský recept okoun nilský recepty pečený nilský okoun recept recept okoun nilsky okoun nilský nilský okoun recept okoun recept recept nilský okoun recept na okoun nilský okoun americký nilsky okoun recepty nilsky okoun recepty okoun nilský pečeny okoun pečeny okoun koření na okouna recepty na okouna nilskeho okoun na zeleníně pečený okoun nilský pečený okoun nilský recept