Okoun nilský s bylinkovým máslem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + 2 hodiny naložení 2 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

400 g filet okouna nilského
bylinkové máslo MEGGLE
sůl
slunečnicový olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.

  2. Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.

  3. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.

  4. Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.

  5. Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna.

  6. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.

Poznámka

Vynikající ryba - všem doporučuji. Zakoupeno v Intersparu cena filetu 400g (54,-Kč). Bylinkové máslo Meggle v tubě velmi praktická a dobrá věc (Interspar 40,-Kč). Rybu jsem chtěl co nejvíce ve vlastní chuti což se povedlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Okoun nilský s bylinkovým máslem

  • Míchaela Míchaela(neregistrovaná)

    První pokus přípravy okouna nilského proběhl podle tohoto receptu,povedlo se a byl výborný. Podruhé jsem filety obalila v trojobalu jako klasický řízek a dá se říct,že ještě nikdy jsme nejedli tak chutné file. Nejvíc chutnalo dětem - zdravé maso a bez kostí.Rybu kupuji v Marku,bývá často v akci.

    Odpovědět

  • Jitka+2 Jitka+2

    Výborná ryba.:yes:+5.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :-O:-O tak okoun je opravdu výborná ryba :yes::yes: Díky za inspiraci :-K

    Odpovědět

  • :-) :-)(neregistrovaný)

    Praktické maslo v tubě, ale škrob, řepný a slonečnicový olej je tam tak trochu zbytečně a kyselina citronová taketak :-))) Pracnejší,ale zdravější a voňavější je maslo a čerstvé bylinky s citronem.

    Odpovědět

  • bnlbl bnlbl(neregistrovaný)

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Aniž jsem tenhle recept viděl, udělal jsem to přesně podle něj (Interspar 257 g, cca 38,- Kč), ale na naložení jsem měl jen půl hodiny, protože děti byli hladové... No a pak jsem začal zjišťovat, jak by se měl "vokoun" třeba dělat... Výborný recept !
    A to bylinkové máslo zkuste třeba v létě na grilované masíčko. Třeba i na krkovičku !

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ricniho okouna mam taky moc rada (a to dokonce vic nez morskeho bratrance), bylinkove maslo tu taky nemame, ale ja (holka sikovna) mam koreni na bylinkove maslo a tak to zprubnu. Fotky jsou uzasne.:yes:4:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Colombo, opět:yes:+3.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Spagi, já si bylinkové máslo dělám sama, ale do Kauflandu mrknu, dík ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Otto, ty rád provokuješ co? :-D:-p:yes:Žížalko, tohle máslo maj v Albertu, Kaufu a Intersparu, jinak mňam :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Áááách jo, zase na noc taková chutná fotka :-S:-)) Bylinkové máslo takhle koupené neznám, musím se po něm podívat ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: okoun recept okoun recepty recept okoun recept na okouna recepty okoun příprava okouna okoun recept na okouna nilského recepty z okouna recepty na okouna recepty z okouna nilského okounik nilsky okoun na grilu okoun nylský nejlepší recept na okouna příprava nilského okouna recepty na okouna nilského tylápie příprava okouna nilského pilátie

Zapomněl/a jsem heslo