Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + naložení masa 2 porce Ryby 8 názorů

Suroviny

300 g filet okouna nilského
přepuštěné máslo
olivový olej
hrubá mořská sůl
10 větších lístků bazalky
5 dkg strouhaného sýru Parmegiano Reggianno
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.

  2. V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.

  3. Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

  4. Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.

Poznámka

Bazalka je fakt vynález!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu

Tématické fráze: okoun nilský recept okounek nilský okoun nilský kosti okoun nilský okounek nilský recept nilský okoun recept nilský okoun okoun nilský recepty okounek nilský recepty recept okoun okoun nilský má kosti ryba na pestu nilský okoun recepty nilský okoun kosti recepty okoun nilský na tymiánu recept okoun nilský na tymiánu morsky okoun okoun a kosti okoun parmazan okoun recept s parmazánem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít