Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Syrečkové bramboráky

Milovníky olomouckých tvarůžků zajisté nadchne tento recept na syrečkové bramboráky s kysaným zelím. Díky pečení v troubě jsou méně mastné, přitom křupavé a navíc krásně voní po česneku a zrajícím sýru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Na něm potom nastrouháme i tvarůžky.  Krok 2: Čerstvé bylinky nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Kysané zelí propláchneme, necháme okapat, překrájíme a přidáme k bramborám a sýru. Krok 3: Směs dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou, přidáme vejce, bylinky a podle potřeby zahustíme moukou. Sůl nepřidáváme, tvarůžky jsou již dost slané a chuťově výrazné. Dobře promícháme.  Krok 4: Na připravený plech tvoříme z těsta placky lžící. Krok 5: Plech potom dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud bramboráky nezezlátnou (asi 25 až 30 minut). Krok 6: Bramboráky podáváme ještě teplé, nejlépe s čerstvou zeleninou.

TIP: Tvarůžky v teplé kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Syrečkové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Eg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Syrečkové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Eg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, sýr tvarůžky kulaté, zelí kysané, vejce, česnek, majoránka, mouka hladká, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu