Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák se švestkami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 9. 2013 13:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlepší bývaly, když je babička pekla ve starám železňáku. Byl to smaltovaný těžký kastrol. Okraje byly krásně dokřupava opečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

alena.kyp alena.kyp

23. 5. 2016 12:23

Ivulka: nedává se do těsta cukr, jen se pocukruje svrchu :-p

Ivulka

23. 5. 2016 09:29

prosím vás a tam se nedává žádný cukr?

Pavel

1. 5. 2016 20:59

U nás na Valašsku se to peče na zelném listu, který se do placky pěkně obtiskne. Pak se to jem pomaže máslem, pocukruje a zaleje smetanou. Říká se tomu u nás PODLESNÍKY. Taky neskutečná mňamka :-p:-):-D

Astheart

29. 2. 2016 00:25

Ještě ten krajový název. Tak tedy ve Slezsku, tam, kde se mluví "po našemu" se mu říká stryk se slivkama. :-)

Astheart

29. 2. 2016 00:23

Ono je to snad bylo obvyklé ve všech regionech. Jenže se na to zapomnělo. Tady ve Slezsku taky. Kdysi v dětství mi o tom vyprávěl kamarád, který byl polské národnosti, a já se smála, pocukrovaný bramborák. Pak se ukázalo,že to vlastně všichni znají;i moje maminka, která pocházela z Třince. Neskutečná dobrota! Dělám ho sice tak jednou za sezonu, ale miluji ho!:-)

Lenka Majksnerová

22. 8. 2015 22:29

Já toto jídlo miluju s jablky a říkáme mu u nás pod Orl.horami bartes-mohu se potom doslova užrat:-*:-*

lenber

22. 8. 2015 20:35

.... a dokonce je tento koláč nejlepší s borůvkami.

KSarlota

22. 8. 2015 10:38

Děláme hodně podobný, akorát s jablky :-)

alena.kyp alena.kyp

8. 12. 2014 08:16

Katy P.: Tak snad budu mít ještě v mrazáku pár švestek;-) :-D

Katy P.

8. 12. 2014 06:17

To si objednavam az priste prijedu :-8 :-8 :-8 Mnaaam

jirholu jirholu

22. 9. 2014 16:17

Konečně došlo i na tuto dobrotu, moc jsme si pochutnali :-p Bod už jsem dala dříve, teď přidávám foto ;-)

ouska

23. 1. 2014 16:58

My je děláme hodně let,ale neděláme je v pekáči a troubě ,ale nahoře na sporáku na pánvičce.Normálně opeču tak 4 bramboráčky, prostě kolik se jich vejde na pánev.Nejdříve z jedné strany,otočím nandám rozpůlené švestky a opékám z druhé strany.NA TALÍŘI POSYPEME SE SKOŘICÍ A CUKREM.Takhle to dělala moje babička i maminka.

hosta hosta

22. 9. 2013 12:08

Dobrý vošouch, přidala jsem na švestky mák a přidala jsem fotku:-D. A do třetice - bod jsem přidala již dřív:-)):yes:

jarka skrobakova

21. 9. 2013 10:42

:yes::yes::-p:-K

ivulinka ivulinka

20. 9. 2013 19:54

Pro mě zajímavý a nevšední recept:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborák se švestkami bramborak se švestkama švestkový bramborák bramborový kolač se švestkami bramborák na plech se švestkami bramborovy kolač se švestkama bramboráky jako od babičky bramborové placky se švestkami bramborak ze svestkami bramborák na plech se švestkama bramborák se švestkami na plech bramborákové těsto se švestkami bramborák se švestkami recept bramborak se sveskami svestkove bramboraky bramborak ze švestkama bramborák ze švestek recept bramborák se švestkami bramborove testo na plech se švestkami švestkový koláč z těsta na bramboráky

Suroviny: brambory, vejce, mouka, sůl, švestky, sádlo, cukr

TopRecepty.cz

Bramborák se švestkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkpO