Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí řízky s bazalkou

Řízky jsou snad nejoblíbenějším pokrmem české kuchyně. Malé řízečky z krůtího masa, obalené v bylinkovém těstíčku se sýrem, jsou krásně jemné, šťavnaté a příjemně voní po bylinkách. Nejlépe chutnají s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku a bazalku nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Krok 2: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Plátky masa nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm.  Krok 3: Smícháme vejce, mouku, bazalku a petrželku. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a vymícháme do hladkého těstíčka. Pokud je těstíčko příliš řídké, přidáme mouku. Je-li husté, zředíme je vodou. Krok 4: V těstíčku obalíme nakrájené kousky masa. Krok 5: V pánvi v rozpáleném oleji smažíme řízečky z obou stran dozlatova. Po usmažení klademe řízečky na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Řízečky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krůtí řízky s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RD35

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krůtí řízky s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RD35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa krůtí, vejce, mouka hladká, bazalka čerstvá, petrželka, sýr, sůl, olej, voda

Přidat fotografie receptu