Krůtí řízky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut+marinování 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 krůtí stehenní řízky (1 ks cca 200 g)
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky citronového pepře
šťáva ze 2 pomerančů
sůl
strouhanka na obalení
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.

  2. Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků, nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

  3. Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  4. Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.

Poznámka

Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 561 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí řízky kruti řízek krůtí stehenní řízky recepty krůtí stehenní řízek kruti rizky recept krůtí stehenní řízky krůti řízky recepty recept krutí rízky krůtí řízky-recepty ěkrůtířízky krůtí stehení řízky přírodní krůtí řízek kruti risky krůtí přírodní řízek krůtí řízek recept krůtířízky krůtí stehní řízek recepty na krutí řízky krůtí řízky přírodní recept krůtí řízek

Zapomněl/a jsem heslo