Krůtí řízky

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut+marinování 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut+marinování 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 krůtí stehenní řízky (1 ks cca 200 g)
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky citronového pepře
šťáva ze 2 pomerančů
sůl
strouhanka na obalení
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.

  2. Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků, nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

  3. Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  4. Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.

Poznámka od kuchařky

Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.

Komentáře k receptu Krůtí řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí řízky kruti řízek krůtí stehenní řízek krůtí stehenní řízky recepty kruti rizky recept krůtí stehenní řízky krůtí stehenní řízky recept recept na krůtí řízky krůtí řízek recept krůti řízky recepty krůti stehenní řízek recept krůtířízky kruti steheni řízek recept kruti stehenni řizek recepty recept krutí rízky krůtí řízky-recepty recepty krůtí řízky ěkrůtířízky krůtí stehení řízky přírodní krůtí řízek