

Krůtí řízky
Suroviny 4 porce
- 4 krůtí stehenní řízky (1 ks cca 200 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- ¾ lžičky sušeného zázvoru
- ½ lžičky citronového pepře
- šťáva ze 2 pomerančů
- sůl
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.
Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků, nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).
Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.
Poznámka od kuchařky
Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí řízky
K receptu nejsou žádné komentáře.