Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč se zakysankou

K podzimním dnům neodmyslitelně patří jablečné moučníky. Křehký koláč s jablky a náplní ze zakysané smetany krásně voní po skořici a vanilce. Svou chutí tak zpříjemní přicházející chladné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min koláčová forma o průměru 26 cm

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, koláčová forma o průměru 26 cm)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme z nich jádřince a nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Hladkou mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme změklé máslo, cukr a vejce. Krok 4: Vypracujeme těsto, které namačkáme do připravené formy. Těsto poklademe jablky. Krok 5: V míse smícháme zakysanou smetanu s vejcem, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem. Krok 6: Jablka zalijeme náplní a posypeme mletou skořicí. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 16. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečný koláč se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XKB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečný koláč se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XKB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, máslo, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, jablko, smetana zakysaná, pudink vanilkový, vejce, cukr krupice, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu