Jak upéct jablečný perník. Je krásně vláčný a nejlépe chutná s čokoládovou polevou
Perník s jablky je oblíbeným moučníkem a jeho příprava je snadná i pro začátečníky. Stačí smíchat potřebné suroviny a upéct. Když perník ještě ozdobíme čokoládovou polevou, získáme chutný zákusek i pro sváteční chvíle.
Jablka na perník zbavíme jádřince, ale slupku neloupeme, protože obsahuje nejvíce vitamínů a vlákniny. Vykrojená jablka nahrubo nastrouháme, práci nám usnadní elektrický přístroj. Místo jablek můžeme použít nastrouhanou mrkev, cuketu nebo dýni.
Jak upéct jablečný perník
Připravíme si všechny potřebné suroviny na těsto a na polevu.
- Nejprve smícháme všechny suché suroviny: mouku s cukry (obyčejným a vanilkovým), kakaem, práškem do perníku a perníkovým kořením. Přesný rozpis surovin je níže u receptu s videem.
- Dále přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a tekuté suroviny: vejce, mléko a olej.
- Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu přibližně 25–30 minut. Propečenost perníku vyzkoušíme špejlí.
- Hotový perník buď jen pocukrujeme nebo potřeme marmeládou či povidlím a posypeme strouhaným kokosem, případně na perník po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu.
Do polevy na jablečný perník podle následujícího videa budete kromě čokolády na vaření a kousku másla potřebovat zakysanou smetanu a Ledové kaštany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 13 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 15 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 17 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Komentáře