Pudinkové řezy se zakysankou

MoninkaS Kuchařka: MoninkaS

Moučníky , Řezy 20 názorů

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
250 g cukru krystalu
100 ml oleje
100 ml vody
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
(kakao)
Pudink:
1 l mléka
2 pudinky
(vyzkoušeno i s čokoládovým, ale i pro milovníky čokolády doporučuji vanilkový)
6 lžic cukru
Zakysanka:
800 g husté zakysané smetany
200 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Buď můžeme vyšlehat celá vajíčka s cukrem do pěny (opravdu do pěny, cca 8 min.) nebo jen žloutky s cukrem do pěny. Do vyšlehané světlé hmoty, ať už je dělaná prvním způsobem nebo druhým, zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Jestli jsme šlehali jen žloutky, tak teď je ten správný čas na přidání sněhu z bílků (sníh se líp vyšlehá za přidání špetky soli). Můžeme trošku těsta odebrat a přidat lžičku kakaa, aby to udělalo krásný dekor.

  2. Uvaříme se 6 lžícemi cukru oslazený pudink podle návodu na obalu. Na pudinku nešetříme! Vyplatí se koupit o chlup dražší od Dr.Oetkera. Z "neznačkového" mám vyzkoušeno a po upečení se nedalo krájet-pudink neztuhl a byl pořád tekutý.

  3. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdřív světlé těsto, pak tam cik-cak postříkáme tmavé a koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Uvařený pudink lžícemi klademe na neupečené těsto. Pečeme na 170°C cca 30 minut.

  4. Zakysanku pokojové teploty šleháme a pomaličku přidáváme za stálého šlehání zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Pozor, aby měly podobnou teplotu (mohlo by se to srazit).

  5. Na vychladlý piškot natíráme "krém" a můžeme zdobit podle chuti a fantazie. U nás je favorit skořice, kakao, ale i jen tak bez ničeho.

Poznámka

Ano, takových receptů je to plno, ale s rozpuštěnou čokoládou v zakysané smetaně jsem tu neviděla.. Byl by hřích to s ní nezkusit, stojí to za to. Je to moc chutný moučník, u kterého se nemusíte bát, že by byl suchý :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 292 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudinkové řezy se zakysankou

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    KuchtikKarel: <3 :yes:

    Odpovědět

  • KuchtikKarel KuchtikKarel

    Recept jsem zkoušel a je moc dobrý. Jinak plech se vymazat nemusí, stačí pečící papír. Přidávám fotku

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Jana: To určitě vyzkoušej :-p

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    pudinkové řezy miluju v jakékoliv podobě....na tomto receptu se mě líbí ta poleva-musím ji vyzkoušet <3

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Astheart: Mně se to taky nikdy nepodařilo-naštěstí. Píšu to radši preventivně aby někoho nenapadlo nalít vřelou čokoládu do ledové zakysanky.. Možná ani tak by se nic nestalo :-D

    Odpovědět

  • Astheart Astheart(neregistrovaný)

    Vmíchávám zakysanou smetanu do právě rozpuštěné, tedy horké, čokolády a nikdy se mi to nesrazilo! Ani mě nenapadlo se nad tím zamýšlet! :-)

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Ivana Janečková: Děkuji:-K Sice je to dlouze napsaný ale bude vědět i začátečník. Mám radši takto napsané recepty než typu "Uděláme těsto, dáme na plech a upečeme" :-D

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Daší: Nevadí, i tak se určitě povedla a snědla <3 Hlavní je, že sis s tím poradila a nenechala se vyvést z míry:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Janečková Ivana Janečková(neregistrovaný)

    Vzorná prezentace receptu!:yes: I s tím pudinkem to je přesně tak. Kvalitní pudinky Dr.Oetkera opravdu stačí 2 na litr, mám to vyzkoušené i u jiného moučníku:-).

    Odpovědět

  • Daší Daší(neregistrovaný)

    Tak jsem si špatně opsala bod 3)..Při pečení těsta mi pořád nešlo do hlavy kam s tím pudinkem :-O? Až tady jsem si všimla :-D. Tak imrovizace, nejdříve z lednice vychlazený pudink, pak na to krém :-8.

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Dajda: To sem ráda, že se povedla! A hřích by to opravdu byl, za to ručím :-! :-p

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vyzkoušeno s následujícím výsledkem:
    1. první den: moc dobré
    2. druhý den: už není ........
    Dosud jsem pekla s čokoládovým pudinkem a bílou smetanou se skořicí (z hladké mouky a moučkového cukru), ale byl by opravdu hřích tuto variantu nevyzkoušet:-!:yes:

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Marie Švarcová : Děkujiii:-K

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes: vypadá to moc hezky <3 já dávám 2 pudinky a 2 lžíce cukru na 500 ml mléka, tu polevu používám hodně let a je opravdu skvělá. Na hustý pudink je třeba jen méně mléka, do krémů apod. jinak nedělám. :-K

    Odpovědět

  • MoninkaS MoninkaS(autor receptu)

    Abych to nějak vysvětlila:-) Když sem použila na tuto buchtu ten levnější pudink 2ks/1l tak to vůbec neztuhlo. Normálně teď dělám od Dr.Oetkera taky 2ks/1l a úplně super, ztuhne a je dobrý.
    takseptam: Pudinku je tam až až.. Podle mě kdyby ho tam bylo víc tak už by ho tam bylo opravdu hodně. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pudinkové řezy na plech pudinkove rezy recepty na vyzkoušené dobré řezy řezy na plech s pudinkem dobré řezy na plech řezy se zakysankou levné řezy řezy s pudinkem pudinkové řezy se zakysanou smetanou dobré levné řezy řezy s pudinkem a zakysankou levné řezy na plech levné pudinkové řezy pudinkového řezy na pllech ďobre řezy s pudinkem levné a dobré řezy na plech pudingove rezy se zakysankou pudinkové řezy ii pudingové řezy na plech dobra levna buchta s pudinkem