Pudinkové řezy se zakysankou
Podobných receptů je hodně, ale s rozpuštěnou čokoládou v zakysané smetaně je neodolatelný. Byl by hřích to s ní nezkusit, stojí to za to. Je to moc chutný moučník, u kterého se nemusíte bát, že by byl suchý.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 509 kJ / 6 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,80 g |
Tuky | 287,30 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,81 g |
Sacharidy | 795,00 g |
Postup přípravy
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Buď můžeme vyšlehat celá vajíčka s cukrem do pěny (opravdu do pěny, cca 8 min.), nebo jen žloutky s cukrem do pěny. Do vyšlehané světlé hmoty, ať už je dělaná prvním způsobem nebo druhým, zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 3: Druhý způsob je, že vyšleháme jen žloutky s cukrem, a z bílků sníh. Sníh se líp vyšlehá za přidání špetky soli. Ten přidáme až naposled. Můžeme trošku těsta odebrat a přidat lžičku kakaa, aby to udělalo krásný dekor. Krok 4: Uvaříme oslazený pudink podle návodu na obalu. Krok 5: Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdřív světlé těsto, pak tam cik-cak postříkáme tmavé a koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Uvařený pudink lžícemi klademe na neupečené těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 30 minut. Krok 6: Zakysanku pokojové teploty šleháme a pomaličku přidáváme za stálého šlehání zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Pozor, aby měly podobnou teplotu (mohlo by se to srazit). Krok 7: Na vychladlý piškot natíráme "krém" a můžeme zdobit podle chuti a fantazie. U nás je favorit skořice, kakao, ale i jen tak bez ničeho.
Zveřejněno 6. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové řezy se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m7A
Moje poznámka
Pudinkové řezy se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m7A
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 23 minutami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 2 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 2 hodinami
Švestková povidla z trouby bez míchání
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 1 hodinou
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 2 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 3 hodinami
Květákové placičky
Linova před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 4 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Ajfel před 4 hodinami
Tématické fráze:
pudinkové řezy na plech,
pudinkove rezy,
recepty na vyzkoušené dobré řezy,
řezy na plech s pudinkem,
dobré řezy na plech,
řezy se zakysankou,
levné řezy,
řezy s pudinkem,
pudinkové řezy se zakysanou smetanou,
dobré levné řezy,
řezy s pudinkem a zakysankou,
levné řezy na plech,
levné pudinkové řezy,
pudinkového řezy na pllech,
ďobre řezy s pudinkem,
levné a dobré řezy na plech,
pudingove rezy se zakysankou,
pudinkové řezy ii,
pudingové řezy na plech,
dobra levna buchta s pudinkem
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink,
cukr,
smetana zakysaná,
čokoláda na vaření,
tuk,
mouka
Komentáře (22)
1. první den: moc dobré
2. druhý den: už není ........
Dosud jsem pekla s čokoládovým pudinkem a bílou smetanou se skořicí (z hladké mouky a moučkového cukru), ale byl by opravdu hřích tuto variantu nevyzkoušet
takseptam: Pudinku je tam až až.. Podle mě kdyby ho tam bylo víc tak už by ho tam bylo opravdu hodně.