Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s kuřecím masem

Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.

Hodnocení receptu je 4,7 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 896 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny127,14 g
Tuky39,57 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy251,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu). Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu. Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli. Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.

TIP: Jak zachránit přesolené rizoto

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autorky Papunka

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu.

Zdroj receptu: kniha Vaříme a pečeme při alergiích na potraviny

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

NO nevím...dělám to trochu jinak a myslím, si , že výsledek je podstatně lepší....
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....

Musím souhlasit,ale rizoto je úplně bez chuti. Takže nechápu to dobré hodnocení :no:

Já dnes připravila tento recept. Dala jsem trošku mražené kořenové zeleniny a kukuřice. Dochutila podle naší chuti a bylo oběd jak se patří.

Moc dobré :-) Děkuji za recept :-K

Musím tedy souhlasit s komentářem níže. Rizoto jsem musela dokořenit páč bylo úplně bez chuti 8-( Nechápu těch 5 hvězd :no:

Rizoto mi vůbec nechutnalo. Takřka bez chuti. Nakonec to trochu zachránilo kari a hrášek,ale i tak už bych to nikdy víc nedělala. Nechápu, že to má 5 hvězd :no:

Tonja: Fakt jste takto videla v Italii varit risotto takto? A kde mate ryzi Arborio a bile vino? Takze je to na trochu na zpusob zpusob italskeho, ale urcite ne italske.

Tonja:
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že ;-)

Jaroslav: ... a Vy jste už někdy viděl rizoto, jak se vaří v Itálii? Přesně takto, tak neodsuzujte, o čem prd víte.

Troška zeleniny a posypat parmezánem by tomu ještě prospělo.

Ještě nikdy jsem nejedla dobřejší rizoto jako v Itálii,mana nebeská!!!! Toto dnešní je trochu podobné tomu italskému.

Přidal jsem i trochu zeleniny.

výborné,dávám bodík:-K

:yes:jde to

Velmi dobré rizoto. Přidala jsem špetičku oregana - máme rádi, když je tak ovoněné. jsem spokojená já i rodinka :-))

Tématické fráze:
rizoto s kuřecím, rizoto, výborné kuřecí rizoto, rizoto z kuřecího masa, kuřecí rizoto, rizoto recept, zeleninové rizoto s kuřecím masem, risotto s kurecim masem, recepty rizoto, kuřecí rizoto recept, risoto s kuřecím masem, výborné rizoto, recept rizoto, recept na rizoto, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, rizeto s kurecim masem, ryzoto s kuřecím masem, recepty s kuřecím masem, recept na výborné rizoto, italske kureci rizoto

Suroviny:
cibule, máslo, rýže, vývar zeleninový, sůl, maso kuřecí

Přidat fotografie receptu