Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze šprotů

Pomazánka ze šprotů v tomatě je rychlá a chutná volba na svačinu nebo lehkou večeři. Jemná rybí pomazánka s hořčicí je lehce ochucená citronovou šťávou. Nejlépe chutná na celozrnném pečivu, ozdobená bylinkami a zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Po uvaření vejce prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 3: Šproty rozmačkáme vidličkou, přidáme vařené vejce, cibuli, máslo, Lučinu a hořčici. Krok 4: Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Pomazánku ochutíme šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Krok 5: Hotovou pomazánku podáváme na celozrnném pečivu. Zdobíme bylinkami a zeleninou.

TIP: 15 receptů na téma rybí pomazánky

Zveřejněno 19. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomazánka ze šprotů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LzX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pomazánka ze šprotů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LzX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cibule, pomazánkové máslo, lučina, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, zelenina, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu