Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina - suroviny a ingredience

Zelenina

Nutriční hodnoty

Energie149 kJ / 36 kcal
Bílkoviny1,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,04 g
– nenasycené0,14 g
–– mononenasycené0,02 g
–– polynenasycené0,12 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g
– cukry4,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Slaný dort

Slaný dort

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…

keiti

45 min

Jednohubky na oslavu

Jednohubky na oslavu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chystáte pohoštění na rodinnou oslavu nebo jen tak k posezení s přáteli? Jistě oceníte inspiraci na jednohubky, při jejichž přípravě můžete naplno využít svou kreativitu…

sefrovka

20 min

Hermelín v bramboráku

Hermelín v bramboráku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto.Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny.Na pánev naneseme tenkou…

Lenunka

25 min

Polévka s rýží a hráškem

Polévka s rýží a hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek…

Colombo65

15 min

Rybí salát (cejn, kapr)

Rybí salát (cejn, kapr)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud patříte mezi milovníky kyselých rybiček, máme pro vás jeden obzvlášť povedený recept na skvělý rybí salát. Příprava je jednoduchá, pouze vyžaduje čas na odležení,…

Marie64

80 min

Bramboračka s čerstvými houbami

Bramboračka s čerstvými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…

Tom Beyk

65 min

Vepřové medailonky

Vepřové medailonky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit…

janka83

30 min

Domácí "tavený" sýr

Domácí "tavený" sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Dáme vařit mléko, ale vypneme ho těsně před tím, než se začne vařit. Přidáme ocet, zamícháme a necháme chvíli srážet.Potom vyložíme cedník plínkou nebo plátýnkem a…

Iveta123

30 min

Kuřecí plátky v parním hrnci

Kuřecí plátky v parním hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Kuřecí prsní nebo stehenní řízky mírně naklepeme a posypeme kořením. Položíme do nejspodnějšího patra parního hrnce. Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do…

Kombinovaná obložená mísa

Kombinovaná obložená mísa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Doprostřed mísy naaranžujeme listy hlávkového salátu jako misku. Do ní dáme svůj oblíbený salát. Tvoříme ruličky ze sýra, šunky přeložíme na půl a skládáme dokola podle…

Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Cibuli si nakrájíme na jemno, žampiony na plátky, mrkev na hranolky, celer na kostičky. Na hlubokou…

lopta40

35 min

Vepřové po štýrsku

Vepřové po štýrsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…

Hanes

20 min

Zavařování v mikrovlnce

Zavařování v mikrovlnce

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v…

Hella

20 min

Chřest

Chřest

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Chřest oškrábeme škrabkou na brambory. Odřežeme dřevité konce, dáme vařit vodu, přidáme do ní máslo, vymačkáme citronovou šťávu a přidáme tam i co jsme oškrábali…

Čalamáda

Čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Pokud máme přebytky zeleniny ze zahrádky, můžeme je jednoduše uchovat tak, že z nich připravíme čalamádu. Zeleninu tak můžeme použít i mimo sezónu jako přílohu k masu…

pelda

30 min

Vietnamské masové závitky

Vietnamské masové závitky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…

baruska_l

60 min

1 2 3 4 6 11 15 20