Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátová kaše

Batátová kaše je skvělou alternativou ke kaši bramborové. Její jemně nasládlá chuť výborně podtrhne kořeněné pokrmy – zejména masa, ryby i vegetariánské varianty. Příprava je rychlá, snadná a zvládne ji i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Batáty a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a rozmáčkneme pomocí nože. Krok 2: Vše vložíme do hrnce s vodou, přidáme plátek citronu, osolíme a vaříme doměkka asi 25 minut. Krok 3: Plátek citronu vyjmeme. Dáme mírně ohřát mléko. Krok 4: Měkké batáty a brambory scedíme a rozšťoucháme (nebo rozmixujeme) s teplým mlékem a máslem. Krok 5: Dle potřeby dosolíme.

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Batátová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WwA

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Batátová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WwA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, brambory, citron, česnek, mléko, máslo, sůl, voda

Přidat fotografie receptu