Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové piškotky

Linecké cukroví s vůní perníku, s nápaditým zdobením, hraje všemi barvami. Příprava není složitá, ovšem při zdobení bílou čokoládou je potřeba trochu zručnosti. S tímto receptem se vám to ale zaručeně povede!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 30 minut odpočinutí těsta

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 30 minut odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 41 piškotků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout. Krok 2: Včas rozehřejeme troubu na 170 °C a připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Odpočaté těsto rozvalujeme mezi dvěma archy pečicího papíru. Těsto rozválíme na pláty silné 3 mm a vykrajujeme tvary piškotů. Tvary pokládáme na připravený plech. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C po dobu 8-10 minut do růžova. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Krém: Máslo a cukr dobře vyšleháme. Přidáme švestková povidla a po částech rum. Vše ještě krátce prošleháme. Krok 6: Upečené a vychladlé piškoty slepujeme pomocí krému, vždy 2 piškoty k sobě. Krok 7: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a podle potřeby ji zředíme ztuženým tukem. Z čokolády odebíráme po 1 lžíci do malých skleniček (frťánky na kořalku) a obarvíme ji libovolnými gelovými barvami. Budeme potřebovat asi 4 barvy, z toho určitě jednu tmavě hnědou. Krok 8: Vrchní část cukrátka namočíme do bílé čokolády. Na ni ihned uděláme špejlí nebo štětečkem po celé ploše barevné kapičky (z obarvené čokolády). Vezmeme párátko a provádíme malé kroužkové pohyby (přes kapičky) po celém cukrátku. Čokoláda musí být stále teplá a tekutá, proto pracujeme rychle a pouze po jednom cukrátku. Krok 9: Pokud je čokoláda správně tekutá, rýha po párátku zmizí a povrch je hezky hladký. V opačném případě zůstane rýha viditelná, proto čokoládu musíme opět ohřát nebo naředit.

TIP: Jak zdobit cukroví čokoládou

Zveřejněno 6. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové piškotky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yK5q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové piškotky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yK5q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, koření do perníku, máslo, cukr moučkový, povidla švestková, rum, čokoláda bílá, tuk ztužený, potravinářské barvivo gelové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu