Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 211 kJ / 7 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 328,22 g |
Tuky | 708,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 3,18 g |
Sůl | 6,84 g |
Sacharidy | 2,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je kapusta hotová, slijeme zbytek vody.
Krok 2: Bůček podélně prořízneme (ne uplně), jen tak, aby nám vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, pokmínujeme.
Krok 3: Začneme plnit roládu:
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 5. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Moje poznámka
Plněná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OBB
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 5 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 19 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 34 minutami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 1 hodinou
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 3 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 4 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 12 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 12 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 17 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 18 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 21 hodinami
Tématické fráze:
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda plněná nádivkou,
bůčková plněná roláda,
bůčková roláda plněná,
bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bůčková roláda se zelím,
krájení masa na roládu,
čím naplnit bučkovou roládu,
buckova rolada plnena zelim,
jak krájet maso na roládu,
jak se dělá bůčková roláda,
bůčková roláda se sýrem,
recept na buckovou roladu,
dobrá bůčková roláda,
plněná roláda z bucku,
bůčková roláda plněná vejci,
bučkove rolady,
napln do buckove rolady,
vepřové roládky se sýrem zabalené v anglické slanině
Suroviny:
bůček vepřový,
kapusta,
pórek,
vejce,
slanina anglická,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
Komentáře (12)