Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený kapr se žampiony

Zapečený kapr se žampiony je jemný a voňavý způsob, jak si vychutnat tradiční vánoční rybu trochu jinak. Šťavnaté a jemné rybí maso, pečené spolu se žampiony a podávané s jednoduchými petrželkovými bramborami si můžete připravit kdykoliv v průběhu roku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení kapra

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení kapra)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jednotlivé porce kapra z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 30 minut stranou odležet.  Krok 2: Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo, orestujeme cibuli s pórkem a přidáme žampiony. Ochutíme kmínem a solí a společně restujeme dalších 5 minut.  Krok 4: Zapékací mísu vytřeme máslem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 5: Na dno mísy rozložíme polovinu houbové směsi, na ni dáme porce kapra a přikryjeme zbytkem směsi. Krok 6: Zapékací mísu vložíme do trouby. Kapra zapékáme při 190 °C zhruba 20 minut. Krok 7: Brambory dobře omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Po uvaření z brambor slijeme vodu a oloupeme je. Krok 8: Uvařené brambory nakrájíme a promícháme s rozpuštěným máslem a sekanou petrželkou. Krok 9: Kapra podáváme s petrželkovými brambory.

TIP: Kapr po novohradsku - rady a tipy

Zveřejněno 23. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zapečený kapr se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zplPZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zapečený kapr se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zplPZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, sůl, citron, máslo, cibule, pórek, žampióny, kmín drcený, brambory, petrželka, máslo

Přidat fotografie receptu