Květákovo-parmezánový krém

Suroviny

květák
cibule
25 g másla
2 lžíce hladké mouky
drůbeží vývar
parmezán
kelímek smetany
sůl
pepř
Na ozdobení:
opražená slanina
olej z dýňových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a jemně na něm orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mouku, kterou rovněž lehce opražíme a poté zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme květák rozebraný na jednotlivé růžičky (květák by měl být ponořený ve vývaru, vývaru by nemělo být příliš hodně, květák by neměl plavat). Vaříme asi 10 minut a poté rozmixujeme.

  2. Nakonec do krému nastrouháme parmezán, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Úplně na závěr přidáme smetanu.

  3. Na talíři zdobíme opečenou slaninou a olejem z dýňových semínek.

Poznámka od kuchařky

Inspirováno Apetítem, obměněno Vanilkou :-)

Olej z dýňových semínek mám od kamarádky z Německa a je výborný!!! Zejména do salátu. Viděla jsem jej i u nás, myslím, že v DM. Tento olej můžete nahradit jiným olejem, např. ořechovým, apod.

Komentáře k receptu Květákovo-parmezánový krém

Tématické fráze: květákový krém polévka květákový krém květákový krém recept recept na květákový krém květákový krém s parmezánem výborný květákový krém květákový krém s parmazánem květákovo brokolicový krém kvetakovy brokicovokvetakovy krém polevky kvetakovy krém kvetakovy kremovy krem kvtakovy krem kvetakove krém kvwtakove krem cizrnovy krém polévka květákový krém vyborny cuketova polevka s apetitem recept květákový krém dýňový olej dm