Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amur - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie435 kJ /
104 kcal
Bílkoviny17,00 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky4,00 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,90 g
–– mononenasycené1,50 g
–– polynenasycené0,40 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Amur s lehkým jarním salátem

Amur s lehkým jarním salátem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Amur má velmi jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravíme ho velice jednoduše na pánvi a zakápneme šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme lehký…

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Amur s bylinkami a grilovanými bramborami je lahodný pokrm, který kombinuje jemnou chuť sladkovodní ryby s aromatickými bylinkami a dokonale křupavými bramborami. Tato…

Ivine

28 min

Amur zapečený s brambory a slaninou

Amur zapečený s brambory a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Amura naporcujeme(obdobný recept může být i se sumcem) osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče(můžeme udělat i jednotlivé…

Amur, jen tak...

Amur, jen tak...

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Podkůvky osolíme, posypeme kořením, přidáme pár kapek oleje a necháme přes noc v ledničce uležet.Poté vložíme na rozpálenou pánev a z každé strany opečeme.

Amur na zelenině

Amur na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

na plechu rozpustíme plátek másla, zasypeme zeleninou... osolíme porce ryby a vše posypeme kořením pečeme cca 60 minut na 175 stupňů, mírně podléváme.

hemriettas

70 min

Amur na rajčatech a bílém víně

Amur na rajčatech a bílém víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Cibuli nakrájíme na klínky a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou…

Bylinkový amur

Bylinkový amur

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Amura podél páteře rozřízneme na dvě části. Z druhé poloviny odstraníme páteř. Odstraníme kůži, překrojíme v půlce, máme 4 porce a potřeme je solí.V hmoždíři rozdrtíme…

Jaromira18

40 min

Pečený amur na smetaně

Pečený amur na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do…

Jaromira18

40 min

Amur v medvědí krustě

Amur v medvědí krustě

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Oblíbenou rybou mezi rybáři je amur. Netučná ryba s bílým masem je krásně šťavnatá a dodá našemu tělu spoustu potřebných minerálů. Amura, pečeného v krustě z medvědího…

hanahcotton

45 min

Lahůdkový amur na zelenině

Lahůdkový amur na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…

zizala

60 min

Špíz z amura

Špíz z amura

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na…

sunny.sofi

65 min

Amur s čočkou

Amur s čočkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš…

Pomazánka z uzeného amura

Pomazánka z uzeného amura

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a…

Colombo65

15 min

Naposledy jste si prohlédli