Amur zapečený s brambory a slaninou

Suroviny 6 porcí

1 vyčištěný amur i s kůží
10 dkg slaniny
10 dkg tvrdého sýra
petržel kadeřavá
čerstvý libeček
cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl
pepř
brambory olej

Postup přípravy receptu

  1. Amura naporcujeme (obdobný recept může být i se sumcem), osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče (můžeme udělat i jednotlivé porce v alobalu a na gril), na ně petržel, libeček i s natí, sůl a kmín.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek pokrájíme na větší kousky a posypeme tím brambory. Nahoru naskládáme filety amura kůží navrch a po celé délce dáme slaninu a na ni tvrdý sýr. To celé přikryjeme a pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu Amur zapečený s brambory a slaninou

  • cervanek cervanek

    Recept jsem dnes vyzkoušela a moc chutnal, jen jsem nechala ještě další čtvrt hodinu v troubě odkryté na horký vzduch, aby se ryba i brambory více "štrejchli". Určitě bych dělala znovu, děkuji za inspiraci :-)

    Odpovědět

  • bloodpeck bloodpeck

    Pecka recept, už se to válí v troubě tak uvidíme :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Verunko Tvůj receptík se mi moc líbí:-KAmura jsem neměla už hodně let,ale kapřík mi zahálí v mrazáku;-)
    Prvního bodíka Ti dávám předem a za inspiraci děkuji:-*:-p+1:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: amur nejlepší recept amur pečený v troubě amur recept recept na amura recepty z amura jak udělat amura amur nejlepší recepty amur v alobalu amur na kmíně amur recepty amur na slanině recepty amur recepty na amura jak uvařit amura recept amur jak upéci amura recept na pečeného amura amur na česneku nejlepší recept na amura amur v troube