

Pomazánka z uzeného amura
Suroviny 4-6 porcí
- 2 filety uzený Amur
- 200 g Bánovecké smetanové pomazánky bez příchuti
- 1 uvařené vejce
- petrželová nať
- 50 g másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a jeho uzená chuť bylo dominantní.
Přidáme smetanovou pomazánku, dále na jemno nakrájenou petrželovou nať a osolíme, opepříme. Dobře vše lehce promícháme. Na závěr do pomazánky nastrouháme uvařené vejce a vlijeme rozpuštěné máslo.
Lehce promícháme, aby se máslo a vejce spojilo se základem pomazánky a poté již jen necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem – nejlepší je rozpečená bageta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka z uzeného amura
-
Jistě moc dobrá pomazánka a ještě navíc luxusní foto - bodík je jistý a letí do Brna
6
-
Pomazánka určitě dobrá, sice na té fotce moc vidět není, jen toho uzeného amura asi hned tak sehnat nejde - rybáři, čemu je podobné masíčko amura?,a tu pomazánku jsi sehnal kde? Nebo jaké má složení, čím by se dala nahradit? Ale rozhodně nápad výborný, jen ty surovinky -
-
Škoda, že u nás nemáme rybníkářství Pohořelice.
Recept je krásný a pomazánka je jistě výtečná, ale kde vzít toho uzeného amura? Je to výtečná ryba a nenapadá mně, čím ho nahradit z dostupných surovin
V obchodě jsem viděla akorát uzenou makrelu
To nic samozřejmě nemění na tom, že recept je už při té představě mňam
a zaslouží si bodíka
-
Dokonalé foto a jistě i pomazánka
+