Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bok uzený - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 361 kJ / 325 kcal
Bílkoviny14,50 g
– z toho živočišné bílkoviny14,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky29,70 g
– nasycené7,73 g
– nenasycené15,65 g
–– mononenasycené12,77 g
–– polynenasycené2,88 g
––– omega 30,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 860 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Asi 1 kg krkovičky vcelku nakrájíme na plátky nějak přes 1cm silné, ale nedokrojíme, spodek bude vcelku (inspirace z Babicových dobrot), dál už podle sebe. Jednotlivé…

Roštěnky mojí maminky

Roštěnky mojí maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Plátky masa osolíme, opepříme a rozklepeme paličkou. 4 plátky z uvedeného množství masa potřeme plnotučnou hořčicí a na každý položíme plátek uzeného boku. Přiklopíme…

dzungila

120 min

Kapusta ham , ham

Kapusta ham , ham

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij…

jan.alois

105 min

Tvarůžkové brambory

Tvarůžkové brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky nebo kostky. Lehce je osolíme a necháme odložené.Mezitím nakrájíme bok na kostičky a cibuli na měsíčky. Na pánvi opečeme…

Bigos pana Tadeusza

Bigos pana Tadeusza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…

Šumavská živáň

Šumavská živáň

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…

Hlíva v tarhoni

Hlíva v tarhoni

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření. Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy. …

Masová nádivka

Masová nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do hrnce s osolenou vodou dáme bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme omyté uzené maso a vepřovou plec a vaříme asi 70 minut. V polovině vaření do hrnce vložíme…

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě.Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí: Cibuli zesklovatím, přidám na drobno…

pavelk

120 min

Kuřecí kapsa v alobalu

Kuřecí kapsa v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je dokřupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme…

Bahula

35 min

Kuře s citrónovou omáčkou

Kuře s citrónovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova. Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit. Cibuli nakrájíme na větší…

1 2