Božíhodový oběd z hájovny na "Šlajfu"
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Kuřecí horní stehna kuchyňsky upravíme. Připravíme si plátky uzeného boku, pokrájená sušená rajčátka v oleji, nasekané bylinky a pokrájenou cuketu. Pod kůži kuřecích…
Umeleme kuřecí maso, můžeme přidat polovinu vepřového (nebo lze koupit mleté maso). V misce maso dobře promícháme s kořením a rozdělíme na 3 díly. Do každého dílu dáme 1…
V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem vpravil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce.…
Máte chuť na vynikající sytý oběd, ale nechcete stát hodiny u plotny? Pak vyzkoušejte tento recept na kuře s bůčkem, zeleninou a žampiony. Příprava je hotová za pár…
Zbyl vám knedlík od oběda a nevíte co s ním? Připravte z něj výborný a rychlý oběd nebo večeři. Opečený s vejci, uzeným bokem a cibulkou rozhodně zasytí a dobře si…
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí…
Brambory ve slupce krátce vaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na trošce oleje uzenou slaninu. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Jogurt smícháme s ostřejší hořčicí…
Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla. V…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření.Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy.…
Na sádle orestuji nakrájený bok a pak v něm zpěním na kolečka nakrájenou cibuli. Rozklepnu do hrnečku 3 vejce přiliji mléko osolím a opepřím a vidličkou vše rozmíchám.…
Očištěné hřbety nasolíme, dáme do pekáče, posypeme na plátky nakrájeným uzeným bokem, na plátky nakrájeným česnekem, pokmínujeme a opepříme. Dáme do trouby péct asi na…
Ve špajzu překáží zbytek fazolí, překládá se z místa na místo. Pak to spadne, rozsype se. Tak co s tím. Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným…
Červenou řepu očistím, uvařím v osolené vodě s kmínem zhruba 90 minut. Vařenou řípu nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na tenké hranolky. Rozehřeju přepuštěné máslo,…
Do hlubší pánve dáme olej na kostičky nakrájený bok a necháme osmahnout. Pak přidáme na kostky nakrájené houby, pastu, kečup, špetku kmínu, sůl, pepř a necháme podusit…
Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme, zelí překrájíme, není nutné.Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem, zelí vařím současně,…
Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale…
Osolené a opepřené plátky masa naklepeme a krátce opečeme na sádle. Opečené maso naskládáme do vymazaného pekáče, proložíme cibulí,uzeným a plátky česneku, okořeníme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Dodržování bezpečnosti v kuchyni může zachránit život: Stačí poslouchat několik rad a předejdete zraněním i pobytu v nemocnici
7 tipů, jak nejlépe zacházet s vejci: Jak je vařit, loupat i jak připravit ta nejlepší míchaná vajíčka
Ta nejkřupavější snídaně: Upečte si domácí granolu s oříšky, ovocem a kořením