Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedin à la „Šlajf“

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

7. 2. 2015 17:49

Suroviny pro 8

8

Nutriční hodnoty

Energie9 111 kJ / 2 178 kcal
Bílkoviny236,70 g
Tuky87,75 g
Vláknina33,19 g
Cholesterol 732 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,10 g
Sacharidy95,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 2. 2015 19:02

Pepíčku,na segedínu a la"Šlajf"bych si určitě pochutnala:-p:yes:
Dělám skoro totožně,jen bez tymiánu a majoránky:-)Domácí uzený bůček krájím na cca 4x4cm kostky a cibuli dávám podle toho,jakou zrovna doma mám:-)
Samozřejmně máme rádi i ten obyčejný klasický,ale také nám chutná"segeďák"s kroupama:-Dhttp://www.toprecepty.cz/recept/28247-segedak/
Lidé by neměli odsuzovat něco,co neochutnali...ale Pepíčku,znáš to;-):-))
Bodík je jistý+foto:-)

casino casino

11. 2. 2015 23:41

Milý Jan Groha: či jan groha: :-O
Vždyť vy ani nevíte čí jste, pokud to není jen schíza,:-D
Segedínů je tu asi 30 kousků a tento je opravdu originééélní akorát těmi barevnými cibulemi... Je mi šumák, že paní hajná ze Šlajfu vyčistila špajz a vrazila do guláše co zrovna bylo doma, ale nevím, proč bych nemohl (a jak vidno níže i doložit odborným posudkem) poukázat na to, že jde v podstatě o nelogičnost prezentovanou zde jako nový, byť pěkně napsaný recept.

Ano: "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK"
Ano, ale co jste na TOP vytvořil vy, he:-? Tím nechci říci, ba ani jen naznačit, že jste blbec...;-)

Jan Groha

9. 2. 2015 16:59

casino:jestli lidé předkládají své recepty (ještě jednou SVÉ RECEPTY), tak v nich je to tak, jak to oni vaří. Jestli věčnému rejpalovi a všeználkovi casinovi něco na receptu vadí, tak ať ho nevaří nebo si ho udělá podle své chuti (každý má jinou chuť).
Většinou to jsou recepty dlouhá léta v rodinách používané. Casino jen kritizuje. Věta klasika "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK" má i zde své opodstatnění.

petra

8. 2. 2015 15:53

Teda já se bavím, chtěla bych mít vaše problémy. Červená nebo bílá cibule? Toť otázka :-D

casino casino

8. 2. 2015 12:38

tejaja: spagetka:
Milé dámy, vy víte o co jde, já vím o co kráčí, ale 99% budoucích návštěvníků nepochopí wcg;-) Nicméně tejaja: děkuji za odkaz.

spagetka:
Nevěřil jsem, že stran barevných cibulí jsem osamocen, kdo jejich použití do vývaru chápe jako zcestné, tak jsem zapátral... a vida vida:
"...bílá cibule je pro svou jemnou chuť využívaná hlavně ve studené kuchyni, je dokonce jemnější než lahůdková cibulka... Tepelnou úpravou ztrácí bílá cibule svou chuť a je také podstatně dražší než běžná žlutá, proto se na klasické vaření a dušení příliš nehodí. Červené odrůdy cibule můžete použít do salátů, na zdobení, napíchnout na špíz i přihodit do zeleninové pánve. Mnohem sofistikovanější je i v chuti: cibuli v sobě nezapře, ale oproti své žluté příbuzné je sladší a jemnější; do karet jí hraje i výrazná barva. Pokud jste ale v pokušení využít právě tento purpurový nádech a přidat červenou cibuli "pro barvu" do guláše, zadržte: jednak se z ní při delším vaření červený odstín vytrácí, jednak výsledek nebude za moc stát – na některé věci je "obyčejná" žlutá cibule zkrátka nejlepší.
Jsem to zkrátil, ale zde je zdroj:http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...
Bych se divil, kdyby zrovna vás to přesvědčilo, ale možná jiní nebudou zbytečně plýtvat energií a penězi na něco takového a třeba i autor tohoto rcp se chytne za nos a nebude psát do surovin na GULÁŠ "1 ks střední bílá cibule + 1 ks střední červená cibule"
Leč, proti gustu žádný dišputát:-D

cathleen:
Rozdíl v chuti se nepozná u čistých vývarů z cibule, natož tady, jak píšete:yes: To jen někteří roupama nevědí, jak nějakým krkolomným způsobem ozvláštnit své recepty...:-/

spagetka spagetka

8. 2. 2015 08:23

tejaja: Přesně tak;-);-)

casino: byla to má narážka na Váš cibulový pokus "pro srandu králíkům" - Vaše slova u daného odkazu.
cathleen: jinak já netvrdím, že bych zrovna sem dala tu kombinaci, ale je velmi pravděpodobné, že vývar v mražáku, který používám, už tuto kombinaci obsahuje
Dělám jinak taky z plecka, ale někdy špetku oregana

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 2. 2015 08:11

casino: spagetka nemluví z cesty, naráža na debatu o 2 druhoch cibule tu : http://www.toprecepty.cz/recept/41494-hovezi-pajsl...
Inak sefgedínsky guláš robím presne tak ako píše cathleen, nijaké údené ani majorán.;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 2. 2015 08:07

Taky jsem nechápala...
spagetka: Laďko, chceš říct, že v tomhle výrazném jídle bys poznala, že obsahuje oba dva druhy cibule?:-O
(Segedin máme moc radi, ale dělávám ho jen podle receptu z Receptur teplé kuchyně - z libovějšiho búčku a bez majoránky.:-) )

jarda Kadic jarda Kadic

7. 2. 2015 20:56

casino: tady se nic nemazalo,jiný komentář tady nebyl;-)

casino casino

7. 2. 2015 20:18

Furt si myslím, že komentáře by se neměly mazat:-//
Takhle to včíl vypadá, že spagetka: mluví z cesty:-O:-D

Mám dotaz: co je to "segedin"?

spagetka spagetka

7. 2. 2015 18:13

Bacha, hned se tu objeví komentík - proč červenou a bílou cibuli, když je to přece jedno :-D:-D:-D:-D. Mně se to ale líbí a tahle kombinace cibulí nám chutná :yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bílá cibule použití segedín recept tncz nova levné recepty ládi hrušky bok na segedin lidovky cibule segenín s červeného zelí segedin slajf recept segedin segedín z boku obrázky co k segedínu vegan segenín barevny segedin segedín ládi hrušky fazolovy segedin co je to šlajf jakou smetanu do segedinu ? segedin vegan bílá cibule - použití segedak

Suroviny: plec vepřová, cibule bílá, cibule červená, česnek, bok uzený, zelí, vývar zeleninový, kmín drcený, pepř mletý, koření nové koření, tymián, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, majoránka, smetana, mouka hladká, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Segedin à la „Šlajf“

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vyl