Segedin à la „Šlajf“
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou harmonii chutí, která zahřeje na těle i na duši.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 111 kJ / 2 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,70 g |
| Tuky | 87,75 g |
| Vláknina | 33,19 g |
| Cholesterol | 732 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 95,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedin à la „Šlajf“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vyl
Moje poznámka
Segedin à la „Šlajf“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vyl
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 3 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 11 minutami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 13 minutami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 59 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 1 hodinou
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 2 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 2 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 3 hodinami
Tématické fráze:
bílá cibule použití,
segedín recept,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
bok na segedin,
lidovky cibule,
segenín s červeného zelí,
segedin,
slajf,
recept segedin,
segedín z boku obrázky,
co k segedínu,
vegan segenín,
barevny segedin,
segedín ládi hrušky,
fazolovy segedin,
co je to šlajf,
jakou smetanu do segedinu ?,
segedin vegan,
bílá cibule - použití,
segedak
Suroviny:
plec vepřová,
cibule bílá,
cibule červená,
česnek,
bok uzený,
zelí kysané,
vývar zeleninový,
kmín drcený,
pepř mletý,
koření nové koření,
tymián,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
bobkový list,
majoránka,
smetana,
mouka hladká,
sádlo,
sůl
Komentáře (13)
Dělám skoro totožně,jen bez tymiánu a majoránky
Samozřejmně máme rádi i ten obyčejný klasický,ale také nám chutná"segeďák"s kroupama
Lidé by neměli odsuzovat něco,co neochutnali...ale Pepíčku,znáš to
Bodík je jistý+foto
Vždyť vy ani nevíte čí jste, pokud to není jen schíza,
Segedínů je tu asi 30 kousků a tento je opravdu originééélní akorát těmi barevnými cibulemi... Je mi šumák, že paní hajná ze Šlajfu vyčistila špajz a vrazila do guláše co zrovna bylo doma, ale nevím, proč bych nemohl (a jak vidno níže i doložit odborným posudkem) poukázat na to, že jde v podstatě o nelogičnost prezentovanou zde jako nový, byť pěkně napsaný recept.
Ano: "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK"
Ano, ale co jste na TOP vytvořil vy, he
Většinou to jsou recepty dlouhá léta v rodinách používané. Casino jen kritizuje. Věta klasika "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK" má i zde své opodstatnění.
Milé dámy, vy víte o co jde, já vím o co kráčí, ale 99% budoucích návštěvníků nepochopí wcg
spagetka:
Nevěřil jsem, že stran barevných cibulí jsem osamocen, kdo jejich použití do vývaru chápe jako zcestné, tak jsem zapátral... a vida vida:
"...bílá cibule je pro svou jemnou chuť využívaná hlavně ve studené kuchyni, je dokonce jemnější než lahůdková cibulka... Tepelnou úpravou ztrácí bílá cibule svou chuť a je také podstatně dražší než běžná žlutá, proto se na klasické vaření a dušení příliš nehodí. Červené odrůdy cibule můžete použít do salátů, na zdobení, napíchnout na špíz i přihodit do zeleninové pánve. Mnohem sofistikovanější je i v chuti: cibuli v sobě nezapře, ale oproti své žluté příbuzné je sladší a jemnější; do karet jí hraje i výrazná barva. Pokud jste ale v pokušení využít právě tento purpurový nádech a přidat červenou cibuli "pro barvu" do guláše, zadržte: jednak se z ní při delším vaření červený odstín vytrácí, jednak výsledek nebude za moc stát – na některé věci je "obyčejná" žlutá cibule zkrátka nejlepší.
Jsem to zkrátil, ale zde je zdroj:http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...
Bych se divil, kdyby zrovna vás to přesvědčilo, ale možná jiní nebudou zbytečně plýtvat energií a penězi na něco takového a třeba i autor tohoto rcp se chytne za nos a nebude psát do surovin na GULÁŠ "1 ks střední bílá cibule + 1 ks střední červená cibule"
Leč, proti gustu žádný dišputát
cathleen:
Rozdíl v chuti se nepozná u čistých vývarů z cibule, natož tady, jak píšete
casino: byla to má narážka na Váš cibulový pokus "pro srandu králíkům" - Vaše slova u daného odkazu.
cathleen: jinak já netvrdím, že bych zrovna sem dala tu kombinaci, ale je velmi pravděpodobné, že vývar v mražáku, který používám, už tuto kombinaci obsahuje
Dělám jinak taky z plecka, ale někdy špetku oregana
Inak sefgedínsky guláš robím presne tak ako píše cathleen, nijaké údené ani majorán.
spagetka: Laďko, chceš říct, že v tomhle výrazném jídle bys poznala, že obsahuje oba dva druhy cibule?
(Segedin máme moc radi, ale dělávám ho jen podle receptu z Receptur teplé kuchyně - z libovějšiho búčku a bez majoránky.
Takhle to včíl vypadá, že spagetka: mluví z cesty
Mám dotaz: co je to "segedin"?