Segedin à la „Šlajf“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 9 111 kJ / 2 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,70 g |
Tuky | 87,75 g |
Vláknina | 33,19 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 95,63 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2015 20:02
Dělám skoro totožně,jen bez tymiánu a majoránkyDomácí uzený bůček krájím na cca 4x4cm kostky a cibuli dávám podle toho,jakou zrovna doma mám
Samozřejmně máme rádi i ten obyčejný klasický,ale také nám chutná"segeďák"s kroupamahttp://www.toprecepty.cz/recept/28247-segedak/
Lidé by neměli odsuzovat něco,co neochutnali...ale Pepíčku,znáš to
Bodík je jistý+foto
12. 2. 2015 00:41
Vždyť vy ani nevíte čí jste, pokud to není jen schíza,
Segedínů je tu asi 30 kousků a tento je opravdu originééélní akorát těmi barevnými cibulemi... Je mi šumák, že paní hajná ze Šlajfu vyčistila špajz a vrazila do guláše co zrovna bylo doma, ale nevím, proč bych nemohl (a jak vidno níže i doložit odborným posudkem) poukázat na to, že jde v podstatě o nelogičnost prezentovanou zde jako nový, byť pěkně napsaný recept.
Ano: "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK"
Ano, ale co jste na TOP vytvořil vy, he Tím nechci říci, ba ani jen naznačit, že jste blbec...
9. 2. 2015 17:59
Většinou to jsou recepty dlouhá léta v rodinách používané. Casino jen kritizuje. Věta klasika "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK" má i zde své opodstatnění.
8. 2. 2015 16:53
8. 2. 2015 13:38
Milé dámy, vy víte o co jde, já vím o co kráčí, ale 99% budoucích návštěvníků nepochopí wcg Nicméně tejaja: děkuji za odkaz.
spagetka:
Nevěřil jsem, že stran barevných cibulí jsem osamocen, kdo jejich použití do vývaru chápe jako zcestné, tak jsem zapátral... a vida vida:
"...bílá cibule je pro svou jemnou chuť využívaná hlavně ve studené kuchyni, je dokonce jemnější než lahůdková cibulka... Tepelnou úpravou ztrácí bílá cibule svou chuť a je také podstatně dražší než běžná žlutá, proto se na klasické vaření a dušení příliš nehodí. Červené odrůdy cibule můžete použít do salátů, na zdobení, napíchnout na špíz i přihodit do zeleninové pánve. Mnohem sofistikovanější je i v chuti: cibuli v sobě nezapře, ale oproti své žluté příbuzné je sladší a jemnější; do karet jí hraje i výrazná barva. Pokud jste ale v pokušení využít právě tento purpurový nádech a přidat červenou cibuli "pro barvu" do guláše, zadržte: jednak se z ní při delším vaření červený odstín vytrácí, jednak výsledek nebude za moc stát – na některé věci je "obyčejná" žlutá cibule zkrátka nejlepší.
Jsem to zkrátil, ale zde je zdroj:http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...
Bych se divil, kdyby zrovna vás to přesvědčilo, ale možná jiní nebudou zbytečně plýtvat energií a penězi na něco takového a třeba i autor tohoto rcp se chytne za nos a nebude psát do surovin na GULÁŠ "1 ks střední bílá cibule + 1 ks střední červená cibule"
Leč, proti gustu žádný dišputát
cathleen:
Rozdíl v chuti se nepozná u čistých vývarů z cibule, natož tady, jak píšete To jen někteří roupama nevědí, jak nějakým krkolomným způsobem ozvláštnit své recepty...
8. 2. 2015 09:23
casino: byla to má narážka na Váš cibulový pokus "pro srandu králíkům" - Vaše slova u daného odkazu.
cathleen: jinak já netvrdím, že bych zrovna sem dala tu kombinaci, ale je velmi pravděpodobné, že vývar v mražáku, který používám, už tuto kombinaci obsahuje
Dělám jinak taky z plecka, ale někdy špetku oregana
8. 2. 2015 09:11
Inak sefgedínsky guláš robím presne tak ako píše cathleen, nijaké údené ani majorán.
8. 2. 2015 09:07
spagetka: Laďko, chceš říct, že v tomhle výrazném jídle bys poznala, že obsahuje oba dva druhy cibule?
(Segedin máme moc radi, ale dělávám ho jen podle receptu z Receptur teplé kuchyně - z libovějšiho búčku a bez majoránky. )
7. 2. 2015 21:56
7. 2. 2015 21:18
Takhle to včíl vypadá, že spagetka: mluví z cesty
Mám dotaz: co je to "segedin"?
7. 2. 2015 19:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bílá cibule použití segedín recept tncz nova levné recepty ládi hrušky bok na segedin lidovky cibule segenín s červeného zelí segedin slajf recept segedin segedín z boku obrázky co k segedínu vegan segenín barevny segedin segedín ládi hrušky fazolovy segedin co je to šlajf jakou smetanu do segedinu ? segedin vegan bílá cibule - použití segedak
Suroviny: plec vepřová, cibule bílá, cibule červená, česnek, bok uzený, zelí, vývar zeleninový, kmín drcený, pepř mletý, koření nové koření, tymián, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, majoránka, smetana, mouka hladká, sádlo, sůl
Segedin à la „Šlajf“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vyl
11 názorů