Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pojednání o BORŠČI

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy ad libitum

ad libitum

28. 1. 2013 20:48

Suroviny

Porce: ad libitum

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jsem přesvědčen, že chuťových variací v kulinářském umění tolik, co melodických a rytmických nápadů v hudbě. Píseň Šla Nanynka do zelí, zahraje vesnický muzikant jinak než třeba Petr Janda nebo houslistka Gabriela Demeterová. Boršč v podání Gordona Ramsaye je to samé, co Nanynka v aranžmá Ennio Morriconeho. Avšak já dávám přednost lidovosti a tradičnosti. Velice dobře si pamatuji, jak moc mi chutnal boršč s teplým klučenickým chlebem v jedné písecké hospodě. Přeji všem, uživatelům TOP RECEPTŮ, aby dokázali ocenit tvůrčí přístupy druhých k různým receptům, které se na těchto stránkách objevují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Vitya

29. 3. 2014 14:00

U nás se většinou dělá postní boršč, tedy bez masa a masového bujónu. Cholodnyk děláme místo salátu a to z řepy, brambor, mrkve, kopru, cibule, kyselých okurek a vajec -> vše se zalije sladkokyselým nálevem a nechá se do rána v ledničce, potom se to scedí, dá se tam lžíce smetany/majonézy :)

rebeka

3. 12. 2013 15:10

takže u nás dnes taky boršč... hovězí přední, vepřové plecko, bobkáč, nové koření a celý pepř... z toho vývar a pak klasika: slanina, kořenová zelenina, hlávkové zelí, řepa, brambory... prostě výborná záležitost:-p:yes:
posílám bodík a fotík:-D

Veronika.Hrozna

11. 10. 2013 18:42

Mně se to "papo" líbí a přidala bych si do něj lžíci kysané osolené smetany s čerstvým koprem :-p mňam!;-):-8:yes:

1974andrea

11. 10. 2013 18:28

evosheek:Za málo, jsem ráda, že se líbí;-)

evosheek

11. 10. 2013 17:02

1974andrea: Andreo, díky! Foto i food styling jsou skvělé.

1974andrea

11. 10. 2013 15:12

Jitkas::-D:-8 Jitko díky:-K

Jitkas

11. 10. 2013 15:09

andrea: Do ktere kategorie bude zarazen nevim, ovsem trida urcite PRVNI, podtrida-krasa nadherna!

1974andrea

11. 10. 2013 12:42

Ivošku, dnes jsem vařila borčš, tak přidávám fotky a vyber si, která varianta tomu odpovídá;-)

evosheek

29. 1. 2013 19:44

Zuzana: Zuzano ty ses do mne obula, že ty po mně jedeš?

Zuzana

28. 1. 2013 21:59

Ale prd velebnosti. Jsou dost radikální rozdíly v borščích mezi jednotlivými zeměmi - polsko (z řepného kvasu), pobaltí, rusko(tři druhy vývaru), bělorusko(s houbami), ukrajina (s rajčaty)... A navíc každá kuchařska si ho vaří jinak- něco jako bramborový salát v ČR.

Základem je nějaké zelí a řepa. To je tak všechno, co můžete definovat. A to že je to polévka. Ani to co má být čerstvé, kysané a nebo nakládané nesjednotíte...

magdalenka

28. 1. 2013 21:07

Prečítala som si so záujmom...vďaka. Ale si myslím, že by to malo byť medzi článkami a nie medzi receptami.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč ukrajinský boršč s červenou řepou příloha k boršči polská okurková polévka kvas z červené řepy recept na písecký dort mail vitya.in loc:cz ukrajinský kvas boršč za studena boršč polivka polsky boršč s červenou řepou polsky barszcz z uzeneho masa řepný kvas mražený boršč co k boršči boršč wikipedie písecký dort variace boršč recept boršč vepřové plecko polský barszcz recept

Suroviny: bobkový list, brambory, celer, cibule, citron, cuketa, cukr, řepa červená, fazole červené, zelí červené, česnek, mouka hladká, zelí hlávkové, kližka hovězí, přední hovězí, koření hřebíček, chilli, jalovec, kečup ostrý, kedlubna, klobása, kmín celý, kopr, maso krůtí, salám kuřecí, zelí kysané, kyška, maggi, máslo, salám měkký, mléko, maso mleté, kost hovězí morková, směs zeleninová mražená, mrkev, celer, koření nové koření, ocet, pepř, petržel, nať petrželová, rajče, protlak rajský, okurka salátová, paprika sušená sladká, slanina, lečo, sůl, špek, prsa krůtí, bok uzený, vejce, plec vepřová, žebra vepřová, vývar masový, smetana zakysaná, paprika čerstvá zelená, fazolky zelené

TopRecepty.cz

Pojednání o BORŠČI

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJDX