Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 40 min 10 porcí Přílohy 0 názorů

Suroviny

1,5 kg hlávkové červené zelí
1 ks menší červená cibule
15 dkg domácí uzený bok
(2 dcl voda ze strouhaných syrových )brambor
Kmín
Ocet
Cukr
Sádlo
Sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.

  2. Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.

  3. Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za stálého promíchávání nechám zkaramelizovat.

  4. Do toho přesypu nakrájené zelí, zaliji 2 dcl vody, osolím, okmínuji a dusím cca 30 minut.

  5. Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím případně solí, cukrem a octem a za občasného míchání dusím ještě 20 minut. Podávám jako přílohu k pečeným masům a bramborovému knedlíku.

Poznámka

Lze vyrobit i z bílého nebo kedlubnového zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: karamelizované zelí zelí z červené cibule karamelizovanéčervené zelí červené hlávkové zelí recepty karamelizované hlávkové zelí karamelizovaného zelí červené zelí karamalizované oběd s červeného zelí červené zelí k divočáku červené zelí skaramelizované zelí červené zelí skaramelizované hajný ze šlajfu varene cervene zeli karameluzovabe zeli top recepty červené zeli karameluzicane zeli jak vyrobit karamelizovany cukr jak vyrobit karamelizovany cukr laramelizovane cervene zeli