Bramborák s masovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenBramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.Přidáme sůl a společně…
Bulgur je lehce stravitelnou a výživnou obilovinou. Jakmile jej doplníme masem a zeleninou, máme v pár minutách plnohodnotné a syté jídlo. Takové, co můžeme podávat i v…
Variací na zeleninovou polévku existuje nespočet. Vždy můžete vzít, co máte zrovna po ruce a vykouzlit rychlou a jednoduchou polévku. U tohoto receptu přinášíme…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Jemná chuť rybího masa nejlépe vynikne, je-li jen lehce doplněná kořením. Nakrájený filet z tresky okořeníme a potřeme bylinkovým máslem s citronem a česnekem. Po chvíli…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
Brambory jsou tradiční přílohou, která má spoustu možností. Jednou z nich se mohou stát tyto pečené brambory s česnekovým máslem. Brambory krájíme na tenké plátky tak,…
Někdy je potřeby rychle něco dát na stůl a v tom nám pomůže zavařená konzerva masa. Stačí jen rychle dodělat omáčku, uvařit špagety a dochutit čerstvými bylinkami.
Pečené karbanátky z tuňáka jsou doslova plné bílkovin a dobře zasytí. Jsou perfektním obědem nebo také svačinkou na cesty. Karbanátky můžete podávat samotné nebo s…
Převážně v zimním období jsou velmi oblíbené husté a syté masové polévky. Šikovné hospodyňky se inspirovaly oblíbeným gulášem a vytvořily polévku, která je chuťově velmi…
Rychlé řešení obědu, večeře nebo i jen svačiny, když je chuť. Dokřupava opečené brambory stačí zalít vajíčkem se smetanou, doplnit bylinkami a nechat opéct. Na talíři je…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Léto, slunečné počasí, čerstvý vzduch a vůně rozpáleného grilu - to je dokonalá idylka. Pokud nechceme grilovat jen maso a zeleninu, vyzkoušíme sýr. Nejčastěji se…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů. Smetanové karbanátky, pečené v troubě, z kuřecího masa, okořeněné hořčicí a paprikou, jsou jako dělané k nedělnímu obědu.…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen…