Moje čočková polévka se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenČočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte…
Bramborák je oblíbená pochoutka, kterou připravovali už i naši předci. Do smažené placky z brambor, česneku a majoránky můžeme připravit také náplň. Třeba i jen dušené…
Smažené kuřecí koule plněné sýrem jsou úžasně jemné, křupavé a skvěle dochucené. Příprava je rychlá a jednoduchá a kuličky rozhodně všem zachutnají. Nejlépe se k nim…
Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu…
Ochutnejte tradiční specialitu z šťavnatého pečeného masa podávanou s knedlíkem a dušeným zelím. Tento pokrm, plný bohatých chutí a vůní, je skutečnou klasikou české a…
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Předem marinované indiánské vepřové plecko je plné chuti díky zajímavě zvolené skladbě koření. Maso zůstane krásně šťavnaté a křehké. Ideální přílohou k tomuto pokrm je…
Vaječná omeleta je jednoduchý, rychlý a vydatný pokrm. Základní recept můžeme obměňovat podle vlastní chuti. Vynikající je třeba s rozmixovaným květákem a podávaná s…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Zužitkujte zbytky po nedělním obědě. Vzhledem k tomu, že se jedná o tip, jak ze zbytků nedělní pečeně vyrobit další dobrůtku, je třeba množství surovin dávkovat podle…
Toto jídlo připravíme snadno z pár surovin a přesto je to opravdová lahůdka. Jemný květák pěkně ladí se sýrovou omáčkou, kterou ho přelijeme. Na závěr ho ještě ozdobíme…
Těstoviny jsou ideální jídlo pro uspěchané dny, kdy nechceme trávit příliš času v kuchyni. Připravte je například s brokolicí. Díky smetanové omáčce nejsou vůbec suché a…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Pomazánky mají všestranné využití, hodí se na svačinu, k večeři i jako pohoštění pro přátele. Navíc můžeme vybírat z mnoha druhů. V této si pochutnáme na spojení uzeného…
Výborné špagety s olivami a kapary připravíme během chvilky. Můžeme je podávat jako lehký oběd či večeři. Pro pikantní chuť přidáme i pálivou papričku. Podáváme posypané…
Polentové nočky se sýrovým špenátem jsou ideálním pokrmem na Zelený čtvrtek, ale hodí se pro každou příležitost. Tento jednoduchý, avšak chutný recept, spojuje krémovou…
Polentové nočky se sýrovým špenátem jsou ideálním pokrmem na Zelený čtvrtek, ale hodí se pro každou příležitost. Tento jednoduchý, avšak chutný recept, spojuje krémovou…
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Ideální pro rychlou a sytou večeři. Špagety uvařené na skus, doplněné masovou omáčkou vonící po koření a rajčatech, jsou jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších jídel.…