Vepřový plátek v zelné omáčce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

2 plátky krkovice, každý o síle cca 2 cm
250 g jemně nakrájeného bílého hlávkového zelí
200 g 12% smetany
1 lžíci sádla
1 drobně nakrájenou cibuli
1 prolisovaný stroužek česneku
¼ lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
vodu nebo vývar na podlití masa
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.

  2. Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme zpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut.

  3. Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.

  4. Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový plátek v zelné omáčce

Tématické fráze: vepřové plátky na sádle veprove platky z jemnou peprovou omackou vepřové plátky s omáčkou omacka z hlavkoveho zeli zelná omáčka k vepřovému top recepty v zelné omáčce přirodní vepřový plátek na zeli

Zapomněl/a jsem heslo